Viziunea mea

1. O nouă clasă politică

E un obiectiv realizabil doar prin implicarea activă a tinerilor în politică. E adevărat că există și oameni la vârsta înțelepciunii, care sunt mai tineri decât mulți dintre tinerii de azi și care pot fi foarte valoroși pentru politica moldovenească. Totuși, numărul acestora este mic. Astfel, politicienii învechiți se vor retrage din politică doar atunci când o nouă generație de politicieni vor atrage voturile alegătorilor. Vă invit să vă alăturați ca în următorii ani să aibă loc o înnoire semnificativă a clasei politice.

2. Dezvoltarea mediului online

Republica Moldova nu este un stat bogat în zăcăminte sau alte resurse naturale, însă are un potențial uman nevalorificat. Internetul este un mediu, în care poți să lucrezi din orice colț al lumii. Avem obligația de a crea un cadru favorabil pentru ca în Republica Moldova, acest “colț al lumii”, tinerii să-și poată dezvolta afaceri online, să putem procura bunuri prin Internet și beneficia de servicii publice online.

3. Mass-media independentă editorial, financiar și fără monopol

Presa din țara noastră este încă “un grivei șchiop”. Statul poate ajuta presa să devină “un dulău de pază al societății” prin reglementarea pieței mass-media în așa mod, încât televiziunile să nu-și mai poată face rating prin punerea gratuită pe post a filmelor piratate de la Hollywood sau prezentarea a 90% conținut produs în țările vecine, ce omoară din fașă alte posturi tv ce produc 100% conținut autohton. Legislația anti-monopol este absolut necesară, pentru ca nici un patron media, oricât de “moale și pufos” n-ar fi, să nu poată deține poziții dominante pe piață. La fel de necesară este și legislația, care să prevadă ca toată publicitatea pe teritoriul R. Moldova să fie în limba română. Acestea sunt doar câteva dintre precondițiile pentru independența financiară a presei, care va avea ca efect și asigurarea independenței editoriale.