Cine sunt?

Un antreprenor în media online.

Acum sunt managing director Interact Media. Co-proprietar al agenției de publicitate online AdCenter și al site-urilor UNIMEDIA, Privesc.EU, Agora.md, PentruEa.md și Agenda.md. Anterior, am activat în calitate de consilier al Prim-ministrului Republicii Moldova pe politici de tineret și tehnologii informaționale (septembrie 2010 – decembrie 2012) și am contribuit la dezvoltarea sectorului asociativ de tineret, în special a presei de tineret (2002 – 2007).

Aici găsiți și versiunea mai lungă:

În 2000 am fost ales “deputat” în Parlamentul Copiilor. Împreună cu trei colegi din liceu (Oleg Cucoreanu, Artur Reaboi, Iuliana Stoica), am lansat ziarul şcolar “Glasul Copilului”. În 2001 sunt ales în cadrul unui nou proiect – “Parlamentul tinerilor”. Paralel, particip la crearea ONG-ului “Tineri pentru tineri” şi la lansarea unui nou ziar pentru tinerii din or. Glodeni – “Opinia 9″. Ulterior, pentru această activitate, obţin premiul “cel mai activ voluntar al anului 2002″.

În 2002, sunt ales preşedinte al Centrului Tânărului Jurnalist din Moldova şi contribui la crearea unei reţele de ziare şcolare şi studenţeşti în Republica Moldova. În 2003, lansez ziarul studenţesc “Pauza”, care a reprezentat timp de doi ani o tribună de exprimare pentru studenţii de la facultatea de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative (FRIŞPA) a Universității de Stat din Moldova. În 2005, sunt ales membru de birou în cadrul Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova şi mă implic activ la dezvoltarea politicilor de tineret. În 2006, devin directorul ziarului național pentru tineri “Asta DA”.

În mai 2007, decid să pun punct activităţilor din sectorul neguvernamental. Timp de jumătate de an, împreună cu Dumitru Ciorici şi fraţii Galuşca (Vasile şi Sergiu), “coacem” un nou proiect. Astfel, în ianuarie 2008 se lansează New Media Group (NMG) şi devin directorul general al companiei. NMG a dezvoltat portalurile de ştiri UNIMEDIA și VESTI.MD, agenţia de publicitate online AdCenter și site-ul de comunicate de presă iComunicat.

În septembrie 2010 sunt numit consilier al Prim-ministrului Republicii Moldova pe politici de tineret și tehnologii informaționale, funcție deținută până în decembrie 2012. La începutul anului 2013, revin în business în poziția de managing director Interact Media, pentru a dezvolta site-ul de știri UNIMEDIA și noi produse new-media.