Bloggeri din toate bârlogurile, promovați cariera în IT!

Нравится

Publicat la 22 Jun, 2012; 1,776 afișări;; 2 comments; tag-uri: ,

Scriam anterior despre burse pentru studenții de la colegiile și universitățile, care pregătesc specialiști IT&C. Azi inițiem comunicarea acestei informații către absolvenți și promovarea carierei în IT. Vizionare plăcută!

Dacă ai un blog și susții cariera în IT, nu te lenevi :) publică acest spot video și pe blogul tău. Sau, cel puțin, transmite linkul prietenilor tăi, care au absolvit liceul în acest an. Mulțumesc!

Vezi mai mult

Odnoklassniki în “лимба молдовеняскэ”

Нравится

Publicat la 21 Jun, 2012; 4,517 afișări;; 3 comments; tag-uri: ,

Un mesaj adresat administrației companiei ce reprezintă Odnoklassniki în Republica Moldova:

“1. e foarte bine că ați decis să traduceți site-ul în limba vorbită de sute de mii de useri din R. Moldova, dar și din România. Pentru asta – felicitări!;

2. conflictul “moldoveneasca vs româna” ține de domeniul Academiei de Știinte, care anterior a spus foarte clar că limba vorbită este limba română;

3. este corect că în Constituție e menționată “limba moldovenească”, dar știm cu toții că asta are o conotație politică și nu reflectă realitatea. Mai mult, Declarația de independență menționează că limba română este limbă de stat. La traducerea site-ului 100% ați utilizat dicționarul limbii române, nu a limbii “moldovenești” a lui Vasile Stati;

4. atrageți atenție la principalele site-uri de limbă rusă din Republica Moldova. Acestea fie au indicat că limba e româna, fie au plasat drapelul RM, fără a menționa denumirea limbii;

5. trecând peste aceste argumente, un detaliu care ține de afacerea voastră: majoritatea tinerilor recunosc că limba e româna, nu moldoveneasca. În special mă refer la tineretul inteligent, cu mai mulți bani în buzunar. Dacă voi doriți să câstigați acest public pe Odnoklassniki, e cazul să menționați că limba e română;

Sper să corectați cât mai rapid greșeala făcută ieri.
Succes!”

Vezi mai mult

1265 burse pentru studenţii din domeniul IT

Нравится

Publicat la 18 Jun, 2012; 2,672 afișări;; 3 comments; tag-uri: , , ,

Guvernul Republicii Moldova a alocat suplimentar 200 de burse pentru admiterea în anul de studii 2012-2013 la colegiile şi universităţile care pregătesc specialişti în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC). În total, vor fi oferite 1265 de burse finanţate din bugetul de stat pentru studenţii din domeniul IT. Aici este confirmarea pe site-ul Guvernului.

Nr. de burse a fost majorat în special pentru studenții de la specializările informatică, teleradio comunicații, informatica aplicată, cibernetică și informatică economică, tehnologii informaționale și securitate informațională. Suplimentar, Guvernul va oferi mai multe cote de înmatriculare la contract pentru universitățile, care au absolvenți angajabili în industria IT.

Creșterea numărului specialiștilor IT bine instruiți înseamnă nu doar locuri noi de muncă bine plătite, dar și reducerea exodului de creiere din Republica Moldova. E mai bine ca tinerii să primească acasă de la câteva sute până la câteva mii de euro în domeniul IT, decât să culeagă căpșuni în UE sau să lucreze la construcții în Moscova.

Mulțumiri pentru mediatizarea subiectului:

1. UNIMEDIA
2. Jurnal.md
3. Adevarul
4. UNION
5. PUBLIKA
6. Moldpres
7. AllMoldova
8. TV7
9. Moldova.org
10. ARENA
11. ITMoldova
12. NextPost
13. Admiterea.md
14. Congresul Diasporei Moldovenesti
15. ePresa
16. EpochTimes
17. NOI
18. Radio România Iași
19. Radio Noroc
20. ONG.md
21. Politik
22. Info Prim Neo
23. Bizmedia
24. Point
25. Vocea Basarabiei
26. Prime
27. Studentie.md
28. Tribuna.md
29. Interlic
30. Diaspora.md
31. ROL.ro
32. Studentie.ro

Vezi mai mult

O familie frumoasă. Prietenoasă. Deschisă. Pozitivă. Un exemplu demn de urmat

Нравится

Publicat la 12 Jun, 2012; 3,258 afișări;; no comments; tag-uri: , , ,

E vorba de familia Angelinei și lui Alexandru Tănase. Vizionare plăcută!

Vezi mai mult

4G + burse pentru studenții cu profilul IT

Нравится

Publicat la 08 Jun, 2012; 1,881 afișări;; no comments; tag-uri: , , , ,

Scriam că la ședința Guvernului din 06.06 urmau să fie aprobate două hotărâri importante:

Prima știre bună este pentru liceenii absolvenți. Guvernul Republicii Moldova majorează numărul burselor finanțate din bugetul de stat, în special pentru studenții de la specializările informatică, tehnologii informaționale și securitate informațională. Majorarea burselor este valabilă nu doar pentru universități, dar și pentru școlile profesionale și colegiile care pregătesc specialiști IT. Săptămâna viitoare vom ști nr. exact de burse la buget. Voi reveni cu detalii. Suplimentar, ne-am propus că să oferim mai multe cote de înmatriculare la contract pentru universitățile, care au absolvenți angajabili în industria IT, astfel încât să creștem numărul specialiștilor IT bine instruiți. Știrea integrală o citiți aici.

A doua hotărâre se referă la 4G, în limba birocraților din IT - serviciile publice de comunicaţii electronice cu acces radio în bandă largă. 3 subbenzi pentru 4G vor fi acordare operatorilor actuali de pe piață până cel târziu la finele anului 2012, la un preț de 10 mln euro pentru fiecare. A patra licența va fi scoasă la concurs, prețul de început fiind 1 mln euro. Compania care va primi această licență (alta decât actualii operatori) va trebui să facă investiții majore.

Cel mai important e că pe piață vor apărea o mulțime de oportunități, în special pentru afacerile care au nevoie de schimb rapid de date. Spre exemplu, televiziunile vor putea face transmisiuni live HD utilizând un simplu modem 4G, fără a mai avea nevoie de caruri dotate cu echipamente sofisticate. Mai multe detalii citiți aici.

Pune un like dacă îți plac noutățile de mai sus și scrie în comentarii ce alte lucruri crezi că merită făcute pentru a dezvolta industria IT&C din Republica Moldova. Pupici.

Vezi mai mult