Euforia unui Tricolor

Нравится

Publicat la 27 May, 2012; 2,232 afișări;; no comments; tag-uri: ,

Văd în fiecare zi tricolorul. Dar niciodată nu am fost mai mândru de țara mea. Mă bântuia o euforie nebună. Înălțătoare. Loreen cu Euphoria părea o joacă pentru copii. Așa cum unui om îi este dat să o trăiască de câteva ori sau poate chiar o singură dată în viață. Eram eu însumi un tricolor.

Apăsăm play și citim mai departe.

Baku. Finala Eurovision. Eram doar câțiva moldoveni. În comparație cu alte țări care aveau în sală sute și mii de fani. Un moldovean a venit singur din Chișinău cu un drapel de aproape 3 metri. Respect.

Au mai rămas câteva minute până când Moldova va apărea în scena Eurovision. Pregătiri în culise. Coronița de flori a Gaitanei, reprezentanta Ucrainei, se ivește falnic de după tricolor înainte de a ieși în scenă. E bun.

Apoi urmează interpretarea lui Pasha Parfeni pe scenă. Fetele au dansat și s-au distrat pe cinste. Backing vocalistele au zâmbit larg de au cucerit bărbații din San Marino. “Sultanul” din Moldova încheie seara Eurovisionului. Superb. Tricolorul din mine începe să fâlfâie și mai tare.

Începe televotingul. Moment prielnic pentru o poză frumoasă. Moldova și România. Împreună. Probabil cea mai mediatizată poză din ultimele zile de pe plaiul mioritic.

Urmează seninele backing vocaliste și purtătoare de tricolor Tatiana Heghea:

și Aliona Munteanu:

Se bucură ochiul când Moldova a stat câteva clipe în fruntea clasamentului.

Rămânem cu picioarele pe pământ și ținem pumnii să fim în top 10, cel puțin în top 15. Aterizăm pe 11. E un loc bun. Și demn.

Ar mai fi multe de spus și lecții de învățat, dar despre ele în articolele următoare. Una dintre ele: căcăcioșii nu vor dispărea niciodată. Acei indivizi care caută noduri în papură și măsoară patriotismul cu lingura și atunci când drapelul țării sale este prezentat în fața a peste 100 de milioane de oameni. În schimb, m-a bucurat enorm să văd cum majoritatea vorbitorilor atât de română, cât și de rusă, au ținut pumnii împreună pentru Republica Moldova.

M-am bucurat să văd și cum unul dintre șefii din paza Eurovisionului, care a urmărit performanța Moldovei pe scenă, s-a apropiat de mine cu rugămintea ca să-i facem cadou un tricolor.

Văd în fiecare zi tricolorul. Dar niciodată nu am fost mai mândru de țara mea. Mă bântuia o euforie nebună. Înălțătoare. Așa cum unui simplu muritor îi este dat să o trăiască de câteva ori sau poate chiar o singură dată în viață. Eram eu însumi un tricolor.

PS: Mâna de mai sus aparține unei persoane, care, deși nu a fost în prim plan, a avut un rol important în pregătirile pentru finala Eurovision. Despre ea (și nu doar) în următorul articol.

Vezi mai mult

Cum votăm la Eurovision?

Нравится

Publicat la 26 May, 2012; 2,109 afișări;; no comments; tag-uri: , , , ,

E simplu:

moldovenii de peste hotare votează Moldova și Pasha Parfeni cu nr. 26 (codul din 3 cifre e diferit de la țară la țară)

iar cei de acasă, pentru a vota România (Mandinga), pot suna sau expedia un mesaj gol la nr. 99914:

Vezi mai mult

Motiv de bucurie pentru echipa Moldovei la Eurovision

Нравится

Publicat la 25 May, 2012; 2,874 afișări;; no comments; tag-uri:

25 mai nu e doar ziua repetiției generale pentru finala Eurovision de sâmbătă, dar și un motiv de bucurie pentru mica delegație moldovenească. E ziua de naștere a Alionei Munteanu, una dintre backing vocalistele din echipa lui Pasha Parfeni.

Aliona este o fată cu zâmbet frumos, cu voce cristalină și foarte talentată. De sexy nici nu mai spun. Poza făcută de Rybaleov spune multe. Băieți, printați poza color și atârnați-o de perete.

Are mai multe nopți nedormite în pregătirile pentru Eurovision. Aliona mai este o persoană ce ține la Republica Moldova. La tricolor. La alfabet latin. Video și o poză la subiect mai jos (fata din mijloc).

Aliona,
mă bucur că în acest an am avut oportunitatea să particip (din partea Guvernului) la susținerea unor tinere talente ca tine pe scena Eurovisionului, pentru că tu (ca și toți ceilalți din echipă) ne reprezenți cu demnitate imaginea țării noastre în fața a zeci de milioane de europeni.

La Mulți Ani!

Vezi mai mult

Eurovision. Primele impresii din Baku.

Нравится

Publicat la 24 May, 2012; 2,433 afișări;; 1 comment; tag-uri: ,

Așa a fost să fie ca eu să fiu persoana responsabilă din partea Guvernului pentru susținerea participării lui Pasha Parfeni la Eurovision. Așa că, iată-mă, am ajuns în Baku.

Baku e un oraș modern. Frumos.

Vedere Baku. Plan general.

Acesta e faimosul drapel și locul desfășurării Eurovision.

Dar cel mai important e că autoritățile de aici respectă cultura. Toate clădirile noi se construiesc, având un stil istoric. Confirmare mai jos. Respect pentru Azerbaijan.

Vezi mai mult

Câteva actualizări pe blog

Нравится

Publicat la 21 May, 2012; 1,285 afișări;; no comments; tag-uri:

în ultimele zile am făcut câteva actualizări pe blog:

1. am inserat facebook comments. Am păstrat modulul vechi, dar probabil că în timp îl voi scoate integral;

2. am inserat în sidebar butoanele follow pu twitter și subscribe pentru facebook;

3.  am scos backgroundul albastru. Mai mulți vizitatori se plângeau că se deschidea blogul mai greu și că arată prea încărcat. Gata, de azi blogul este mai aerisit.

Sper să am timp ca să scriu mai des ;)

Vezi mai mult