Ea, Eu și burtica

Нравится

Publicat la 31 Jan, 2012; 2,397 afișări;; 6 comments; tag-uri: ,

Istoricul relației cu soția mea, Nadia, arată cam așa:

“Moldova 1″ ne-a invitat să ne spunem povestea familiei noastre. A fost ultima noastră apariție televizată înainte de nașterea lui Bebe. Emisiunea a fost filmată pe când Nadia avea burtică și a fost pusă pe post la 28 ianuarie 2012, în ziua în ziua în care a fost născut Ionel, băiețelul nostru. Play și priviți, dacă vă interesează. O să ne vedeți pe noi, dragii noștri nași și alți 2 prieteni apropiați familiei noastre.

Sergiu Galușca mi-a spus în emisiune că are un gând, pe care să-l transmit neapărat liderilor AIE. Dar așa cum Filat, Lupu și Ghimpu nu mă prea invită la ședința consiliului AIE :) și nu am ocazia “să-i prind” pe toți 3 împreună, le transmit solicitarea lui Sergiu prin intermediului acestui blog:

Toate impresiile și criticile le aștept mai jos.

Vezi mai mult

O gazetă studențească pentru ca să crape Guvernul și toți rectorii de rușine!

Нравится

Publicat la 06 Jan, 2012; 2,130 afișări;; 3 comments; tag-uri: ,

Atunci când cititorii acestui blog se pregăteau de Revelion, plaiurile mioritice ale Chișinăului au fost zguduite de o noutate trăsnet – a apărut de sub tipar primul număr al revistei studențești NEXT (o găsiți mai jos).

Felicitări redacției pentru inițiativă! Chiar mă bucur că sunt tineri activi. Dar așa cum am muncit în domeniul presei de tineret vreo 7 ani și știu ce “mâncare de pește” este o gazetă pentru tineri, îmi permit în mod nerușinat să vin cu câteva sugestii pentru redacție după ce am analizat mai atent conținutul acestei reviste:

1. hârtie și tipar. Acum revista e tipărită pe 64 de foi lucioase, full color. Brr… e o irosire a banilor. Am cumpărat acum 3 zile revista Forbes România, care are o hârtie mai puțin calitativă decât revista NEXT. Cei de la Forbes înțeleg că parcurgem o perioadă de criză economică, când și managerii de top sunt gata să scoată mai puțini bani din buzunar. Dacă redacția NEXT ar fi ales o calitate mai joasă a hârtiei, iar paginile doar cu text să fie alb-negru (în primul număr sunt 16 pagini care nu au foto), cheltuielile de tipar s-ar fi redus cu cel puțin 30%.

2. scoateți “apușoara” și micșorați pozele. În revistă sunt 12 pagini cu poze de câte o pagină A4 fiecare. Nu mă voi expune referitor la valoarea lor artistică (o pot face cei care se pricep mai bine), dar aceste poze puteau fi prezentate într-un colaj original și în maximum 3-4 pagini. 8 pagini de revistă puteau fi împlute cu reportaje despre viața veselă din campusurile studențești. Ar fi fost mai util și mai interesant. Nu mai zic nimic despre reflecțiile conceptuale și plictisitoare din paginile 18-19.

3. utilizarea mai rațională a spațiului pentru publicitate. Primele 3 și ultimele 3 pagini din revistă (în total 6 pagini, cele mai populare) sunt pierdute. Acolo găsim 2 pagini A4 pe care scrie mășcat că revista apare cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și altele 2 pagini cu un aliniat de prezentare a asociației care editează revista. Tot textul de pe aceste 4 pagini A4 încăpea frumușel în 10 cm pătrați în căsuța tehnică a revistei. Pe coperta apare rectorul USM (ceva mai interesant pentru studenți nu ați găsit?), iar pe coperta din spate apare pe toată pagina un “sur seducător” (adică nimic important). Ce se putea de făcut cu 6 pagini? Simplu: reclamă pentru companii mari gen Orange sau Moldcell, din care să poți acoperi măcar un 40% din costurile de tipar ale revistei.

4. vindeți revista. Tot ce se oferă gratuit este perceput ca fiind ceva publicitar sau fără de valoare. Vindeți ceea ce faceți. Dacă păstrați formatul de revistă, un preț maxim ar fi 3-5 lei. Mai mult studenții nu vor scoate din buzunar. Câștigați și ceva bani pentru următorul număr.

5. mai mult caracter și inovație. Revista e plină de poze luminoase și texte pozitive, ceea ce nu e rău. Dar îmi doresc mai mult de la o revistă studențească. În primul rând mai mult caracter. Mi-aș fi dorit să văd reportaje trăsnet despre condițiile mizerabile de trai în căminele studențești ca să crape Guvernul și toți rectorii de rușine. Despre mita în universități. Despre lipsa locurilor de muncă pentru absolvenți. Despre unii studenți care și-au făcut propria afacere. Despre contracepție, ca să nu avem atâtea avorturi în rândul tinerelor mame. Despre multe alte necesități ale tinerilor. Să fie așa un conținut încât studenții să se regăsească în el, iar “nerușinații” din Guvern să aibă de lucru cel puțin o lună înainte după ce vor citi revista. Un astfel de NEXT îmi doresc.

6. poate treceți pe online? Și, în final, dacă pe majoritatea tinerilor “îi dor ochii” când citesc reviste, poate faceți un site? Unul interactiv, către care studenții să trimită “articole” prin sms sau e-mail, bazat pe alerte sms pentru studenții cititori, plin cu tot felul de poante (perle ale profesorilor, situații bombă de la facultate), pipărar cu reportaje despre probleme din mediul studențesc, dar și cu materiale utile (teatre, muzee, locuri de muncă etc.) pentru educația și informarea studenților.

Vă țin pumnii. Baftă!

Revista Studenteasca cu distributie Nationala din Moldova “NEXT”

Vezi mai mult