6 ani. Viitorul UNIMEDIA arată bine!

Нравится

Publicat la 20 Sep, 2011; 2,332 afișări;; 1 comment;

Portalul de știri UNIMEDIA împlinește astăzi 6 ani de la lansare. E o bună ocazie să privim în trecut, ca să înțelegem mai bine de unde am pornit, dar și să ne gândim la rostul și rolul UNIMEDIA de mai departe.

Dumitru Ciorici, unul dintre partenerii de afaceri la UNIMEDIA, actual director editorial, a prezentat o serie de curiozități: începând de la datoriile de zeci de mii de lei, până la cum timp de 4 ani proprietarii site-ului au lucrat cot la cot pentru 0 lei salariu. Tot la capitolul curiozități aș mai adăuga că, în primii 2 ani de activitate, personal nu am avut nicio legătură cu UNIMEDIA. De abia în 2007, împreună cu frații Galușca și Dumitru Ciorici am creat New Media Group și am relansat UNIMEDIA.

Pentru mine e plăcut să constat că:
- echipa este formată exclusiv din tineri și asta se simte în conținut: chiar dacă mai sunt unele greșeluțe în știri, UNIMEDIA a revoluționat presa online în cei 6 ani de activitate.
- zilnic, cca 30 de mii de oameni se informează de pe UNIMEDIA. Prefer să nu mă avânt în laude. Cred că cifra spune multe.
- site-ul se autofinanțează în proporție de 100%. Și aduce profit. Criza financiară din ultimii ani a fost un mare avantaj pentru dezvoltarea presei online. Furnizorii de publicitate au înțeles că online-ul este mai eficient.

Pe parcursul timpului, “gurile rele” ne-au vândut și cumpărat de mai multe ori. Inițial, în imaginația bogată a unor persoane, “ne cumpărase” Filat. Apoi Dodon. Mai nou, sunt politicieni care cred că ne-ar fi cumpărat Plahotniuc. Scuzați-mi modestia, dar nu cred că există un politician în Republica Moldova, care nu și-ar fi dorit să fie proprietarul UNIMEDIA :)

Sigur că mă doare când aud politicieni de rang înalt că ne acuză că “ne-am vândut” concurenților lor politici, chiar dacă sunt criticați în știri toți “îngerașii” noștri politici. Rămâne pe conștiința lor.

La 6 ani de activitate, mă bucur că niciun politician moldovean nu controlează conținutul site-ului. Nici măcar eu, tânăr politician :) și proprietar al UNIMEDIA. Particip la stabilirea criteriilor de performanță pentru dezvoltarea UNIMEDIA și la adoptarea deciziilor importante pentru companie, dar zilnic nu am nicio legătură cu conținutul. Unica mea cerință față de știrile de pe site este ca reporterii să respecte normele deontologice și să genereze conținut de calitate, care să poată atrage un flux mai mare de publicitate și să aducă profit. Atât.

Privind spre viitor… constat că viitorul UNIMEDIA arată bine. Cu o concurență mult mai mare, în următorii ani site-ul are toate șansele să-și mențină poziția în presa online. Să-și îmbunătățească conținutul și să găsească noi modalități de a transmite informația pe ecranele calculatoarelor și al telefoanelor mobile ale utilizatorilor.

Mulțumesc sincer echipei care lucrează zi de zi la dezvoltarea portalului de știri UNIMEDIA. Este o echipă extraordinară de tineri, care are încă multe de spus în online-ul moldovenesc.

Vă doresc și îmi doresc un conținut cât mai calitativ pentru vizitatori și cât mai mulți gologani în conturile companiei! ;)

La Mulți Ani!

Vezi mai mult

Un top subiectiv: Omul, gafa, bârfa și evenimentul săptămânii trecute

Нравится

Publicat la 11 Sep, 2011; 2,456 afișări;; 1 comment; tag-uri: ,

Mai jos vezi un material bine gândit și montat în stilul celor de la Jurnal TV, presurat cu câteva bâlbe din partea mea. E vorba de un top subiectiv – Omul, gafa, bârfa și evenimentul săptămânii trecute.

Vezi mai mult

50% done!

Нравится

Publicat la 01 Sep, 2011; 2,226 afișări;; 4 comments; tag-uri: , ,

Scriam la finele lunii august că voi avea o noutate la 1 septembrie 2011 pentru mulți dintre voi. Pentru cei care nu sunt indiferenți și care se bucură de succesul persoanelor din jurul lor. Sunt sigur că vă aduceți aminte de Ștefan Roșca, halterofilul de performanță fără de picioare. La începutul verii, Ștefan ne-a spus că are două visuri: 1) să devină student la facultatea de drept și 2) să participe la Jocurile Paralympice de la Londra din 2012.

La o diferență de trei luni, unul dintre visurile lui Ștefănel a fost împlinit: începând de astăzi, el este student la facultatea de drept a USM. Îți doresc succese, studentule! Sper ca a doua profesie să-ți fie de ajutor și să-ți poți câștiga mai ușor pâinea cu eforturile tale ;)

Mai avem de lucru, însă, pentru a îndeplini și al doilea vis – participarea la Jocurile Paralympice de la Londra din 2012. În această vară, cu sprijinul premierului Vlad Filat, Ștefan a participant la un cantonament de pregătire peste hotarele țării, care i-a îmbunătățit rezultatele. Acum are forțe noi și o dorință mai mare pentru victorie. Toamna 2011 și iarna 2012 este perioada în care campionul nostru are rolul de a acumula punctajul necesar pentru calificarea la Jocurile Paralympice de la Londra.

Vom face ce ne stă în puteri. Și nu neapărat pentru că Ștefănel e în cărucior. Dar pentru că e un băiat simplu. Plin de viață. Muncitor. Cu voință de fier. Un campion!

Vezi mai mult