ACCES INTERZIS pentru băieții și fetele lipsiți de inițiativă și idei

Нравится

Publicat la 28 Feb, 2011; 2,882 afișări;; 3 comments; tag-uri: , ,

Dacă ai între 18 la 25 de ani și ești interesat să lansezi propria campanie de mobilizare a tinerilor la vot, atunci anunțul Institutului Național Democratic (NDI) este pentru tine.

Descrierea programului:
* Vei crea una din cele 10 campanii diferite, cu slogane, mesaje și materiale realizate pentru un raion anume.
* Vei fi instruit despre cele mai bune strategii și practici de chemare a tinerilor la vot.
* Vei participa la laboratoare de creativitate.
* Vei merge în regiuni, vor face activități și vor interacționa cu tinerii de acolo.

Pentru a putea participa, completați formularul online care îl găsiți pe site-ul www.tuvotezi.md.
Termenul-limită: 10 martie, ora 17.00.

Vezi mai mult

Senzațional: Ei au știut să facă inima mea să tresară! VEZI VIDEO!

Нравится

Publicat la 27 Feb, 2011; 3,634 afișări;; 9 comments; tag-uri:

Am călcat în picioare fără un pic de neobrăzare planurile mărețe ale autorilor de a câștiga milioane din acest clip și, cu nerespectarea abuzivă a drepturilor de autor, le-am furat codul embed și l-am sădit la mine pe blog. Iată așa! :) :) :)

Mulțumesc Nata Albot, Sergiu Cebotari, Viorel Mardare și Andrei Bolocan. Mi-a plăcut ideea, dar și melodia. Ați știut să faceți ca inima mea să tresară.

Vezi mai mult

Punct de vedere subiectiv: O alianță între PLDM și PCRM e inacceptabilă și imposibilă

Нравится

Publicat la 25 Feb, 2011; 2,865 afișări;; 24 comments; tag-uri: , , ,

Marian Lupu a încercat azi să distragă atenția opiniei publice de la subiectul creșterii tarifelor Moldtelecom, unul incomod pentru PDM. Se pare că a reușit. Acum toată presa vuiește despre “posibila” coaliție între PLDM și PCRM.

Trei întrebări:
1. Credeți oare că PLDM, care a contribuit semnificativ la debarcarea lui Voronin și a comuniștilor de la guvernare în 2009, va face o alianță cu PCRM?
2. Poate fi acum distrusă AIE2 (agreată de Occident) pentru a fi creată o coaliție PLDM – PCRM (neagreată de cetățeni și de UE), în contextul în care aceste partide (care au împreună 74 de mandate) n-au făcut o astfel de coaliție imediat după alegerile din 28 noiembrie 2010?
3. Mai este cale întoarsă după ce Vlad Filat a declarat răspicat și în mod repetat că PLDM nu va face o coaliție cu PCRM după alegeri?

Sigur că nu!

Repet: Marian Lupu a încercat să distragă atenția opiniei publice de la subiectul creșterii tarifelor Moldtelecom. A reușit. Dar nu cred că pe mult timp.

Vezi mai mult

Înlocuieşte poza de profil pe Facebook cu un video

Нравится

Publicat la 20 Feb, 2011; 3,673 afișări;; 8 comments; tag-uri:

Cisco şi DDB Singapore au ales o strategie originală pentru a-și promova camerele video Flip. Cum? Au inventat o aplicație pentru Facebook, care îți permite să plasezi un filmuleț în locul pozei de profil. O ocupație bună pentru 10 minute într-o seară de duminică. Am încercat, vedeți ce am obținut:

Şi ca orice lucru prea-bun-ca-să-fie-adevărat, are şi un cârlig. De fapt două: în primul rând nu pot vedea video-ul decât utilizatorii care şi-au instalat pluginul Flip, altfel aceştia fiind nevoiţi să vadă doar o poză plictisitoare. Ca atare, dacă vrei ca prietenii să îţi vadă clipul video va trebui să faci singur munca de marketing şi să îi convingi să îşi instaleze pluginul.

Vezi mai jos pașii pentru a instala noul video de profil pe Facebook:
1. Intră pe facebook.com/FlipSG de punde poţi descărca plugin-ul pentru r Chrome, Safari, Firefox sau IE.
2. Restartează browserul.
3. Conectează-ţi profilul de Facebook cu aplicaţia.
4. Filmează clipul pe care vrei să îl postezi pe Facebook. Dacă foloseşti webcam-ul sau dacă vrei să încarci un video deja existent, mai mic de 10 Mb, în format .flv, .mp4, h.264, foloseşte Profile Maker. Dacă foloseşti de exemplu un iPhone ca să îţi înregistrezi clipul va trebui să foloseşti un convertor gratuit, ca de pildă Get Miro pentru a transforma fişierul .mov într.unul dintre formatele compatibile. Clipul video trebuie filmat în plan orizontal, altfel va apărea întors în profil.

Mai jos un video pentru ajutor:

Vezi mai mult

Momente principiale pentru o nouă redacție a art. 66 din legea cu privire la drepturile de autor și conexe

Нравится

Publicat la 19 Feb, 2011; 3,235 afișări;; 10 comments; tag-uri: ,

Art. 66 din legea cu privire la drepturile de autor și conexe a fost discutat de mai multe ori și cu diferite ocazii de către oamenii din domeniul TIC. Chiar dacă intenția autorilor a fost una nobilă (protecția drepturilor de autor), prevederile articolului lasă loc de interpretare și permite abuzuri, care se pot solda cu închiderea nemotivată a mai multor site-uri din Republica Moldova sau sechestrarea serverelor companiilor ce prestează servicii de hosting.

După ce am primit mai multe sugestii în urma unei discuții cu bloggerii (la Guvern, 4 februarie 2011), am avut o întâlnire comună ieri, 18 februarie, cu Veaceslav Soltan, şeful Secţiei tehnologii informaţionale şi investigaţii ale infracţiunilor în domeniul informaticii din cadrul Procuraturii Generale și Ana Chirița, director executiv al Asociaţiei Naţionale a Companiilor Private din Domeniul Tehnologiilor Informaţioanle şi a Comunicaţiilor (ATIC), în cadrul căreia am agreat câteva aspecte principiale:

1. Responsabilitatea directă pentru încălcarea drepturilor de autor și conexe îi revine persoanei fizice sau juridice, care a plasat pe un site fișierul ce încalcă drepturile de autor, dar nicidecum proprietarului site-ului (dacă e site cu conținut generat de utilizatori) sau companiei ce a prestat servicii Internet;

2. În cazul depistării unui fapt ce presupune încălcarea drepturilor de autor, titularul de drepturi sau reprezentantul legal al acestuia se adresează cu o solicitare în scris proprietarului site-ului, care, după primirea sesizării, este obligat în termen de 2 zile să șteargă de pe site informația ce încalcă drepturile de autor. În caz de nerespectare a acestei prevederi, proprietarul de site poate fi bănuit că este complice (contribuie nemijlocit la încălcarea dreptului de autor şi/sau a drepturilor conexe) pentru a fi atras la răspundere pentru încălcarea acestor drepturi;

3. Persoana fizică (proprietarul unor servere) / persoana juridică care acordă servicii de hosting este obligată să permită copierea de pe server a informației (probelor), care confirmă încălcarea drepturilor de autor (realizarea unui back-up), fără ca organul de urmărire penală să sechestreze sau să deconecteze de la rețea serverele persoanei fizice sau ale companiei care acordă servicii de hosting.

Un expert ATIC urmează să pregătească în baza acestor aspecte principiale o nouă redacție a “buclucașului” art. 66, care va fi discutat marți, 22 februarie, și cu reprezentanții Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI). E îmbucurătoare inițiativa ATIC, susținută de Amcham și MTIC.

Sigur că textul acestui articol va fi discutat și public, pentru a ne asigura că va permite respectarea drepturilor de autor și conexe, dar și că nu va constitui o bariera în activitatea companiilor din domeniul TIC.

Vezi mai mult

Moldova 2.0 are nevoie de prieteni ca Norman Fraser

Нравится

Publicat la 17 Feb, 2011; 3,086 afișări;; 10 comments; tag-uri: ,

Discutăm mult despre e-transformarea Republicii Moldova. Pe lângă efortul depus de către Guvern pentru prestarea serviciilor publice prin Internet, este nevoie ca mediul de afaceri online să fie unul dinamic și viabil. Fără investiții serioase de peste hotare va fi greu, dacă nu chiar imposibil, să avansăm rapid.

Ieri seara, 16 februarie, am organizat o întâlnire a Prim-ministrului Vlad Filat cu Norman Fraser, fondator al „Endava” şi reprezentantul fondului de investiții „Angello Capital Partners”. La întâlnire au participat și Victor Bodiu, secretar general al Cancelariei de Stat și Vasile Nedelciuc, președinte Endava Moldova. Am discutat despre informatizarea instituțiilor de învățământ și crearea unui mediu atractiv pentru dezvoltarea proiectelor comerciale online.

Vezi mai mult

(doc, video) Ești funcționar public? Solicită acum pentru o bursă de master în SUA sau Canada

Нравится

Publicat la 16 Feb, 2011; 3,695 afișări;; 3 comments; tag-uri: , , ,

Dacă ești funcționar public sau cunoști un funcționar public, interesat să-și perfecționeze cunoștințele în universitățile din Statele Unite ale Americii și Canada, atunci informația de mai jos este pentru tine.

Vineri, 18 februarie, ora 11.00, în sala de ședințe, et. I, Casa Guvernului (intrarea din str. Puskin) va avea loc o întâlnire cu funcționarii publici interesați pentru obținerea burselor, în cadrul căreia se vor oferi informații detaliate despre modul de pregătire și depunere a dosarului. Poți veni și tu sau recomandă această informație unui funcționar public interesat.

Data limită pentru depunerea dosarelor este 21 februarie 2011. Informații detaliate găsești aici.

CSA Moldova Announce 2011 F

Mai jos vedeți și o emisiune de la Jurnal TV la acest subiect, în cadrul căreia am discutat atât despre programul de burse, cât și despre alte două programe în care Guvernul este partener (dar despre ele voi scrie cu o altă ocazie):

Vezi mai mult

Începem să desfacem “nodul gordian” de la centrul “Artico”

Нравится

Publicat la 07 Feb, 2011; 4,120 afișări;; 8 comments; tag-uri: ,

La centrul republican pentru copii și tineret “Artico” sunt o mulțime de probleme: condiţii anti-sanitare în care copiii îşi desfăşoară activitatea în blocul secundar al centrului, management defectuos, nefinalizarea lucrărilor de construcţie al edificiului şi conflictul privind terenurile aferente între administraţia centrului “Artico” (pe de o parte), primăria mun. Chişinău (pe de altă parte) şi o serie de agenţi economici (ca persoane terţe).

În perioada următoare avem un “to do list”:
1. reîntoarcerea în patrimoniul şi folosinţa statului a terenurilor aferente;
2. elaborarea unui concept de dezvoltare al centrului “Artico” cu participarea societății civile și a comunităţii donatorilor, care să fie agreat și asumat de către actuala guvernare;
3. asigurarea unui management eficient al centrului;
4. alocarea surselor financiare necesare pentru finisarea lucrărilor, ce va permite darea în exploatare a centrului republican pentru copii şi tineret “Artico”.

Știm ce avem de făcut. Deja am trecut la acțiune. Revin.

foto: timpul.md

Vezi mai mult

(foto) Acum 3 ani. Frumoase amintiri. Lucrurile mari de abia încep! ;)

Нравится

Publicat la 06 Feb, 2011; 4,328 afișări;; 8 comments; tag-uri: ,

Explicație pentru poză:

Acum 3 ani și câteva luni. Era perioada când, împreună cu frații Galușca și Dumitru Ciorici, am lansat New Media Group, compania ce a dezvoltat portalul de știri UNIMEDIA și VESTI.MD. Un birou de 20 m.p. la Casa Presei. Câteva calculatoare aduse de acasă. O echipă de tineri. Mult entuziasm. Resurse zero. Frumoase amintiri.

Atunci, UNIMEDIA avea 250 de vizitatori pe zi. Acum – 30-35 mii de vizitatori unici pe zi.
Atunci, ca și acum, opinia publică “a vândut” și “a cumpărat” UNIMEDIA mai multor politicieni. Fals. Și atunci. Și acum.
Atunci, unicii angajați ai companiei erau cei 4 tineri proprietari. Acum – o afacere bine pusă pe picioare.
Atunci, eram 24/24 cu gândul la companie. Acum – nu mai sunt implicat în managementul zilnic al companiei (am rămas doar ca asociat). Afacerea a continuat să se dezvolte dinamic.

Lucrurile mari de abia încep! ;)

Vezi mai mult