Scrie aici propunerile de modificare a Regulamentului și contractului MoldData

Нравится

Publicat la 30 Sep, 2010; 3,782 afișări;; 26 comments; tag-uri: , , ,

Vă aduceți aminte de cazul când www.faces.md, unul dintre cele mai populare site-uri din Moldova, a fost blocat din cauza că pe site a fost depistată o poză erotică? Dar de situația când portalul de știri UNIMEDIA a riscat în 2009 să rămână fără numele de domen www.unimedia.md din cauza că Procuratura Generală a considerat că pe site ar fi fost publicate comentarii împotriva suveranității R. Moldova?

Ambele cazuri s-au produs din cauza că Regulamentul MoldData, instituția de stat care gestionează domeniile .md, prevede la punctul 5.5 că “Este interzisă menținerea sau gestionarea numelor de sub-domene, inclusiv atât și a Link-urilor la alte Site-uri ce conțin informații și imagini cu caracter obscen sau ofensator, celor ce defaimează Republica Moldova sau alte state, cheamă la violență sau pot aduce prejudicii imaginii Republcii Moldova pe plan internaț́ional, cît și pentru utilizarea lor în scopuri și activități interzise de legislația Republicii Moldova și convențiile internaționale“. Astfel, potrivit pct 3.8. al aceluiași Regulament, prevede că rezilierea unui nume de sub-domen din Baza de Date se efectuează dacă se încălcă prevederile punctului 5.5. și că Registratorul național lichidează înregistrarea sub-domeniului respectiv, lipsind registrantul de dreptul de al restabili.

Haideți să gândim un pic. Ce înțelegeți prin informații şi imagini cu caracter “obscen sau ofensător”, celor ce “defaimează” Republica Moldova sau alte state, cheamă la “violență” sau pot aduce prejudicii imaginii Republcii Moldova? Cum pot fi interpretate din punct de vedere juridic termenele “obscen”, “ofensator”, “defăimează”, “violență” sau “aduc prejudicii imaginii”? Dacă pe un site o să fie publicată o informație că moldovenii trebuie să-i bată pe spanioli la fotbal ar putea fi interpretată ca “violență”? Dar dacă spun că imaginea R. Moldova e de tot ***, atunci ar putea fi catalogată afirmația că “aduce prejudicii imaginii” țării noastre? Dacă unor funcționari le va fi convenabil să interpreteze așa, atunci poți rămâne foarte ușor fără adresa de domen. Acest punct din Regulament este o portiță deschisă pentru abuzuri din partea unor funcționari care, la presiune politică sau de alt gen, pot să retragă adresa unui site.

Ce facem?

În calitatea mea de consilier al primului ministru, am primit acordul premierului Filat și, ulterior, și a conducerii Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (ministrul Alexandru Oleinic și viceministrul Dorin Recean) pentru a modifica acest Regulament MoldData. La solicitarea colegilor din online, vom putea îmbunătăți și contractul MoldData cu beneficiarii de site-uri.

Deci, dragi colegi, care vă simțiți vizați, rog să vedeți ambele documente mai jos și să veniți cu propunerile voastre de modificare. Rog să scrieți la comentarii textul exact care trebuie modificat și, ulterior, textul propriu în redacție nouă. Termenul limită în care se primesc propunerile de modificare este 10 octombrie 2010.

Regulamentul MoldData:

regulament


Contractul MoldData cu beneficiarii de site-uri:

Contract

Vezi mai mult

Mă retrag din funcțiile de conducere de la UNIMEDIA și mă implic în politică

Нравится

Publicat la 27 Sep, 2010; 6,130 afișări;; 43 comments; tag-uri: ,

După alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, voi rămâne să trăiesc în R. Moldova. Nu voi pleca din țărișoara noastră, chiar dacă neprietenii s-au grăbit anterior să-mi ureze “Drum bun!” Comuniștii nu au șanse să revină la guvernare, dacă noi, cei care ne dorim să trăim într-un stat democratic, ne vom implica activ în alegerile anticipate și vom mobiliza colegii, prietenii și rudele noastre să participe la vot.

Eu, spre exemplu, am decis ca, începând cu ziua de azi, 27 septembrie, să mă retrag din toate funcțiile de conducere de la UNIMEDIA și să mă implic activ în viața politică. Voi rămâne un asociat minoritar la UNIMEDIA, cu un % care să nu-mi permită să blochez adoptarea unor decizii importante pentru dezvoltarea afacerii. Tot astăzi, urmează să mă implic în funcția de consilier pe politici de tineret al premierului Vlad Filat.

În campania electorală îmi propun să inițiez o campanie de comunicare online, prin care să mobilizăm utilizatorii online să coboare de pe forumurile site-urilor de știri, bloguri, Facebook sau twitter și să-și convingă cunoscuții să participe la votul din 28 noiembrie. De unul singur nu voi reuși. Ideea are șanse de succes doar dacă va exista susținere în mediul online. E important să trecem la acțiune neîntârziat.

Mă implic în funcția de consilier al premierului Filat pentru a promova politici de tineret eficiente. Ne bucurăm că Republica Moldova se mai menține ca stat datorită remitențelor de peste hotare, dar mai puțin conștientizăm că au rămas acasă sute de mii de copii și tineri, care cresc fără educația părinților. Studenții trăiesc în condiții mizerabile în căminele studențești, iar tinerii căsătoriți nu au posibilitatea de a-și procura o locuință. Putem discuta mult despre aceste probleme… în timp ce statul e obligat să intervină prin politici ca să ofere soluții pentru aceste probleme ale tinerilor.

Pentru viitor, îmi propun să schimb și următoarele lucruri:

1. O nouă clasă politică

E un obiectiv realizabil doar prin implicarea activă a tinerilor în politică. E adevărat că există și oameni la vârsta înțelepciunii, care sunt mai tineri decât mulți dintre tinerii de azi și care pot fi foarte valoroși pentru politica moldovenească. Totuși, numărul acestora este mic. Astfel, politicienii învechiți se vor retrage din politică doar atunci când o nouă generație de politicieni vor atrage voturile alegătorilor. Vă invit să vă alăturați ca în următorii ani să aibă loc o înnoire semnificativă a clasei politice.

2. Dezvoltarea mediului online

Republica Moldova nu este un stat bogat în zăcăminte sau alte resurse naturale, însă are un potențial uman nevalorificat. Internetul este un mediu, în care poți să lucrezi din orice colț al lumii. Avem obligația de a crea un cadru favorabil pentru ca în Republica Moldova, acest “colț al lumii”, tinerii să-și poată dezvolta afaceri online.

3. Mass-media independentă editorial, financiar și fără monopol

Presa din țara noastră este încă “un grivei șchiop”. Statul poate ajuta presa să devină “un dulău de pază al societății” prin reglementarea pieței mass-media în așa mod, încât televiziunile să nu-și mai poată face rating prin punerea gratuită pe post a filmelor piratate de la Hollywood sau prezentarea a 90% conținut produs în țările vecine, ce omoară din fașă alte posturi tv ce produc 100% conținut autohton. Legislația anti-monopol este absolut necesară, pentru ca nici un patron media, oricât de “moale și pufos” n-ar fi, să nu poată deține poziții dominante pe piață. La fel de necesară este și legislația, care să prevadă ca toată publicitatea pe teritoriul R. Moldova să fie în limba română. Acestea sunt doar câteva dintre precondițiile pentru independența financiară a presei, care va avea ca efect și asigurarea independenței editoriale.

Sunt conștient că risc prin implicarea în politică. Mi-ar fi fost mult mai comod să rămân în mediul de afaceri și să am o viață liniștită. Am decis să mă implic nu pentru o zi, o lună sau un an, ci pentru o perioadă mult mai lungă, în care să pot transpune în viață obiectivele de mai sus. Voi depune efort ca să lansez mai puține vorbe și să produc mai multe rezultate. Rog să fiți critici cu mine și “să-mi trageți mâța pe spinare” când voi greși. Asta mă va ajuta să cresc.

Vezi mai mult

Constantin Tănase despre UNIMEDIA

Нравится

Publicat la 25 Sep, 2010; 3,285 afișări;; 9 comments; tag-uri: , ,

Vezi mai mult

Ziarul care a educat o generație…

Нравится

Publicat la 14 Sep, 2010; 3,549 afișări;; 5 comments; tag-uri:

Inițial, în fiecare vineri, mergeam la chioșc și cumpăram ziarul preferat. Ulterior, am plâns în sinea mea de durere când Alina Anghel a fost lovită cu o rangă în cap, iar ziarul “Timpul” a fost nevoit să-și înceteze activitatea în urma dosarului Skodelor și să-și schimbe denumirea în “Timpul de dimineață”.

M-am bucurat în 2003 când, datorită “Timpului” și a presei libere de atunci, funcția de primar al mun. Chișinău a fost câștigată de Urecheanu. A fost o primă victorie contra regimului comunist. A urmat 2007 și victoria lui Dorin Chirtoacă. Apoi anul 2009, când Voronin a plecat rușinos de la guvernare. “Timpul de dimineață” a fost pe baricade în lupta pentru valorile democratice.

Închei cu un mesaj postat pe Facebook de către un coleg de liceu, care explică starea de spirit a generației mele, care a crescut și a fost educată de “Timpul de dimineață”:

“Personal, recunosc că într-o anumită perioadă, “Timpul” devenise un drog pentru mine. Așteptam cu nerăbdare să vină vineri dimineața, să cumpar ziarul și să-l citesc pe sub masă la orele de la facultate :)

La Mulți Ani!

Vezi mai mult

Video și foto de la nunta familiei Darie

Нравится

Publicat la 13 Sep, 2010; 10,752 afișări;; 27 comments; tag-uri:

Am anunțat anterior că m-am căsătorit. Soția mea, Nadia Darie, este cea mai extraordinară femeie, pe care am cunoscut-o și care urmează să-mi fie alături o viață întreagă. Vă invit să vedeți mai jos imagini video și foto de la cununia religioasă, alături de nașii noștri dragi Angelina și Alexandru Tănase și de la ceremonia nunții, alături de cei mai apropiați oameni din viața noastră.

PS: Mulțumim din suflet lui Adrian Ursu, Nataliei Proca (cu întreaga Formație de Aur) și Mariei Iliuț pentru muzica aleasă și ambianță extraordinară, agenției “Valeria” – pentru îmbinarea reușită a culorilor, lui Sergiu Ciorescu și Marin Iliuț – pentru imaginile video și foto speciale, iar prietenei noastre Aurica – pentru florile superbe.

PS: Chiar dacă observați o mică greșeluță în video, vă invit să ne împăcăm cu gândul că nimic în viață nu e perfect și să urmărim imaginile video ;)

Vezi mai mult

Ar fi ok ca Plahotniuc să urmeze gestul lui Oleinic ;)

Нравится

Publicat la 08 Sep, 2010; 2,919 afișări;; 16 comments; tag-uri:

[UPDATE: 15:56] Oleinic și-a retras cererea de chemare în judecată a celor patru instituții mass-media. Apreciez. Gândesc că ar fi ok să-i urmeze gestul și omul de afaceri Vladimir Plahotniuc și să-și retragă cererea de chemare în instanță a Publika TV și Jurnal TV.

UNIMEDIA este chemată în instanța de judecată. Printre copârâți mai sunt Pro TV Chișinău, Jurnal TV și Infotag. Oleinic cere ca instanța de judecată să ne oblige să publicăm o dezmințire.

Care e rațiunea unui asemenea gest? Dacă dorea să-i publicăm punctul de vedere, se adresa direct la noi și rezolvam în câteva minute. Atunci, de ce a preferat să se adreseze în instanță? Logică există doar în vizibilitatea, pe care o obține prin aparițiile în presă. E un context negativ, dar oricum e PR.

Rămân la părerea că politicienii nu trebuie să se judece cu presa. Sper că Alexandru Oleinic își va retrage pretențiile sale în adresa instituțiilor mass-media. De altfel, chemarea presei în instanță (“călcatul pe greblă”) o să-l coste imagine.

Vezi mai mult

Familia Darie în VIP magazin

Нравится

Publicat la 07 Sep, 2010; 5,219 afișări;; 13 comments; tag-uri: ,


mulțumim colegilor de la VIP magazin.
foto: Marin Iliuț

Vezi mai mult

AIE ne-a tras o palmă! Dacă revin comuniștii la guvernare, plec din R. Moldova

Нравится

Publicat la 06 Sep, 2010; 8,328 afișări;; 88 comments; tag-uri: , ,

Prin eșecul suferit la Referendum, Alianța pentru Integrare Europeană ne-a tras nouă, celor care am adus-o la guvernare, o palmă usturătoare. Pe bune. Astfel, la orizont, se văd steagurile roșii ale PCRM, care își doresc să revină la putere. O spun direct: dacă Voronin, însoțit de Tkaciuk și Muntean, revine la cârma țării, plec din Republica Moldova.

Toate partidele din AIE au ignorat Referendumul. Nu-i putem reproșa PLDM-ului și PDM-ului că n-au făcut campanie. În schimb, le putem reproșa că au făcut campanie, în primul rând, pentru prezidențiale și, în al doilea rând, pentru a mobiliza alegătorii să participe la Referendum. PL s-a trezit pe ultima sută de metri, iar AMN în general a dormit. Altfel spus, AIE s-a jucat cu focul, a crezut sondajelor (care îi dădeau câștigători) și a alimentat conflictele interne (Lupu – Filat). Și a pierdut. În schimb, PCRM a lucrat în teritoriu și a luptat pentru “fiecare metru pătrat”. Și a câștigat.

Fiind o persoană din mediul online, voi oferi un exemplu despre cum (nu) au lucrat partidele din AIE. Deși inițial au alocat bugete bune pentru campania pe Internet, după lansarea celor două sondaje de opinie optimiste, partidele au redus aceste bugete de câteva ori (un partid a redus bugetul de 10 ori).

Plus, deși suntem în era Internetului, cei care concep campaniile de comunicare ale partidelor așa și nu au înțeles că Internetul nu este doar un mediu de informare, ci, în primul rând, un spațiu de mobilizare a propriilor simpatizanți. Astfel, nu e suficient doar să informezi utilizatorii online printr-un simplu banner, ci e nevoie de campanii de comunicare, ca simpatizanții partidelor să meargă în mediul off-line și să mobilizeze electoratul.

Publicitate:

susține autorul acestui blog în topul celor mai influenți oameni din spațiul online al Republicii Moldova.

Deci, Referendumul a eșuat. Criza constituțională continuă. PCRM jubilează. AIE a primit un duș rece. Noi, cei care i-am adus la putere, am primit de la liderii AIE o palmă usturătoare.

Sincer să fiu, nu am de gând să-mi cresc copiii într-o țară, care este nu doar “cea mai săracă din Europa”, dar și unicul stat de pe bătrânul continent care este condus de către comuniști. Astfel, dacă Voronin și ortacii revin la guvernare, voi pleca din Republica Moldova. Nu văd motive de ce aș mai rămâne. Aaa… să mai rămân ca să luptăm cu comuniștii? Păi, i-am dat jos la 29 iulie 2009 și avem acum o guvernare democrată, dar care am impresia că face aproape tot ce poate pentru revenirea comuniștilor la putere.

Încă nu este totul pierdut. Comuniștii au obținut ieri o victorie de etapă, dar nu au câștigat întreaga luptă. Dacă AIE încetează cu cearta dintre liderii săi (în special Filat – Lupu), are loc un proces de “rethink AIE” și partidele vor lucra cu adevărat coordonat, atunci vor câștiga. De altfel, dacă își vor subestima în continuare adversarii comuniști, se vor trezi în opoziție. Iar Voronin & Co, dacă ajung la guvernare, vor “tăia în carne vie”. Și asta nu e glumă. Și nici o simplă fantezie…

PS: După publicarea articolului, mulți s-au grăbit să-mi ureze “Drum bun!” :) vedeți mai jos o imagine sugestivă. Am și eu un mesaj pentru ei: nu mor caii când vor câinii! ;)

Vezi mai mult

Să ne învățăm să participăm online. E util ;)

Нравится

Publicat la 02 Sep, 2010; 2,746 afișări;; 19 comments; tag-uri:

[UPDATE: 10:36] Găsiți aici lista tuturor participanților la concursul webit, care măsoară influența online. Voi aprecia dacă bloggerii o vor prelua și pe blogurile lor. Ms.

După ce am scris anterior despre importanța implicării noastre în concursul privind influența online, azi revin cu un material despre participarea online.

Mulți dintre cei care citesc acest articol sunt supărați pe o parte dintre comentariile vizitatorilor UNIMEDIA, care sunt, potrivit lor, sub “orice nivel”. De acord. Și ce facem? Redacția să modereze fiecare comentariu în parte? Logic că nu. Soluția viabilă e mult mai simplă. Creăm un sistem de auto-moderare a comentariilor, unde vizitatorii activi pot vota pozitiv sau negativ un anumit comentariu sau raportează comentariile de tip spam / cu conținut obscen. Astfel, vizitatorii participă la moderarea comentariilor și, în consecință, beneficiază de un forum mai curat. Iar munca unei redacții întregi, care ar urma să se ocupe toată ziua doar cu moderarea comentariilor, este înlocuită ușor de vizitatorii conștienți. Câștigă toți. E doar un simplu exemplu de participare online.

Pe viitor, participarea online va fi prezentă aproape la fiecare pas. Fie că vei dori să cumperi careva produse de la market, să votezi, să obții un certificat de la o instituție de stat sau alte tipuri de servicii, toate vor fi disponibile online. Și la doar un click distanță.

Publicitate:

susține autorul acestui blog în topul celor mai influenți oameni din spațiul online al Republicii Moldova.

Acum să trecem la acțiune. Vineri, 3 septembrie, UNIMEDIA va publica o știre despre topul influenței online. Acolo va fi prezentată și lista integrală a concurenților din Republica Moldova, iar fiecare nume va fi însoțită de linkul individual, în baza căruia vizitatorii UNIMEDIA vor putea vota concurenții. În consecință, va crește atât ratingul fiecărui participant în parte, cât și al țărișoarei noastre, având șanse să ne ridicăm în TOP 5 al acestui concurs.

Cum procedăm?

În acest moment (3 sept, 00:03) în cadrul concursului sunt înregistrați 89 de concurenți din Republica Moldova. Redacția UNIMEDIA își asumă responsabilitatea să redacteze știrea, dar rugăm participanții la concurs să contribuie în acest proces. E simplu. E nevoie de implicarea a patru persoane, care să pregătească lista participanților, însoțite de linkurile acestora.

Prima persoană pregătește lista cu participanții din top de la 1 la 25, a doua persoană de la 26 – 50, a treia persoană de la 51 la 75, iar a patra – de la 76 până la sfârșitul topului.

Exemplu:
1. Tudor Darie http://bit.ly/blrdn6
2. Vitalie Eșanu http://bit.ly/aPBBZu
3. Maia Visterniceanu http://bit.ly/9XNiPD

Persoanele interesate rog să scrie la rubrica comentarii de pe blogul meu că pregătește o parte din lista de mai sus (ca să nu dublăm lucrul). Ulterior, unim cele 4 liste și obținem o listă unică cu toți concurenții de până acum. Lista respectivă va putea fi ușor inserată atât în știrea de pe UNIMEDIA, cât și să fie preluată pe blogurile participanților la concurs.

Aștept mai jos confirmările persoanelor care se implică la pregătirea listei. Haideți să ne învățăm să participăm! ;)

PS: Pe blogul personal invit persoanele să-și pună numele propriu în capul listei, iar pe mine să mă pună în locul lor (indiferent despre care loc e vorba). Mai mult, dacă voi fi anunțat la rubrica comentarii de mai jos că a fost publicat articolul pe blog, promit să public pe blogul meu un link către acel articol.

PS2: Te invit să-ți convingi și alți colegi / prieteni să se înregistreze și să participe în concursul influenței online (faci click aici, apoi în partea dreaptă este butonul “influence now” pentru înregistrare).

PS3: Vezi mai jos lista integrală a concurenților, pentru care te invit să votezi:

 1. Tudor Darie http://bit.ly/blrdn6
 2. Vitalie Eşanu http://bit.ly/aPBBZu
 3. Maia Visterniceanu http://bit.ly/9XNiPD
 4. Daniel Vodă http://bit.ly/dhiVuM
 5. Vladimir Iachimovici http://bit.ly/a7Jzpo
 6. Andrei Fornea http://bit.ly/bOX1Dr
 7. Oxana Iuteş http://bit.ly/d5x3eO
 8. Andrei Spinu http://bit.ly/asV7lr
 9. Sergiu Copacean http://bit.ly/9Ybs0c
 10. Mihai Stipanov http://bit.ly/9lQAAY
 11. Dan Caranfil http://bit.ly/b5YfFw
 12. Victor Tihai http://bit.ly/bf8WbS
 13. Valeriu Tihai http://bit.ly/dB9yIS
 14. Privesc.eu http://bit.ly/d3N3lJ
 15. Octavian Apostol http://bit.ly/aOjMc6
 16. Mihai Bologan http://bit.ly/djb7DM
 17. Gogoaşa din Poveste http://bit.ly/9oS246
 18. Sergiu Gabura http://bit.ly/9w9F4R
 19. Serbu Vlad http://bit.ly/9apQgS
 20. Dan Nicu http://bit.ly/agLw8W
 21. Radu Chivriga http://bit.ly/cDUqs6
 22. Paul Hodorogea http://bit.ly/cKYMMj
 23. Moldoveanul Com http://bit.ly/drq7Ui
 24. Alexandru Gurdila http://bit.ly/bqLc4D
 25. Pavel Novac http://bit.ly/dnDd7W
 26. Pavel Ciorici http://bit.ly/9e6QE6
 27. Nicolae Pasecinic http://bit.ly/cpiYrv
 28. Radu Lisiţa http://bit.ly/bXiIHR
 29. Ghid Turistic Moldova http://bit.ly/9buP1A
 30. Octavian Racu http://bit.ly/dmMTZ0
 31. Navigator Moldovan http://bit.ly/a9EQtD
 32. Victor Agapi http://bit.ly/bE71WA
 33. Oleg Danu http://bit.ly/bdGwLO
 34. ITmoldova Ştiri http://bit.ly/alWgHW
 35. Vitalie Leca http://bit.ly/dtZJ5P
 36. Eugenia Brashovsky http://bit.ly/9FfT0V
 37. Nicu Calcea http://bit.ly/aSvUEF
 38. Alexander Minza http://bit.ly/a3F8Lv
 39. Dumitru Munteanu http://bit.ly/a7FR5P
 40. Ion Raru http://bit.ly/9VRlFq
 41. Diana Farima http://bit.ly/bPfwoA
 42. Marcelina Ursu http://bit.ly/aldfmF
 43. Roman PerSeM http://bit.ly/aETP1f
 44. Nicolai Cerescu http://bit.ly/9wh8wh
 45. Dumitru Belous http://bit.ly/dxzMY9
 46. Dan Tailor http://bit.ly/aKXTkV
 47. Antoniţa Fonari http://bit.ly/cGHvNa
 48. Vladislav Namaşco http://bit.ly/9oa3Um
 49. Oleg Beregoi http://bit.ly/8Y5tmP
 50. Lilia Rusu http://bit.ly/aPfXiy
 51. Sergiu Candja http://bit.ly/bDytrW
 52. Vlad Calus http://bit.ly/coxD3w
 53. Alex Malacenco http://bit.ly/cQTX2x
 54. Olesea Raru http://bit.ly/a4rxtp
 55. Alex Guzun http://bit.ly/cUSscl
 56. Veceslav Caburgan http://bit.ly/9KNR3L
 57. Vladimir Vieru http://bit.ly/9HBB8y
 58. Andrei Grigorita http://bit.ly/bmpCk6
 59. Gandrabur Corneliu http://bit.ly/aKrNqk
 60. Mircea Iurcu http://bit.ly/czQEyw
 61. Stefan Nistor http://bit.ly/aw3PzI
 62. Alexander Iscenco http://bit.ly/cmPvyq
 63. Roman Stirbu http://bit.ly/an3V73
 64. Sandu Grecu http://bit.ly/9AVLpj
 65. Vieru Grigore http://bit.ly/deoJz7
 66. Ana Niculaes http://bit.ly/9sMqPq
 67. Sergiu Domenti http://bit.ly/9P70x7
 68. Ionela Ciuhrii http://bit.ly/avfA2d
 69. Valeriu Dodon http://bit.ly/d96mEW
 70. Alexandru Vrabie http://bit.ly/cRFTPy
 71. Editorcassh cash http://bit.ly/bLfJrv
 72. Maxim Grossu http://bit.ly/aKBigD
 73. Calmis Ghenadie http://bit.ly/96ciON
 74. Maxim Pulbere http://bit.ly/cukzoF
 75. Alexandru Grosu http://bit.ly/ciGF6q
 76. Maria Mirabela http://bit.ly/cCgLBK
 77. Lisa Galina http://bit.ly/da0aQn
 78. Sergiu Coica http://bit.ly/cSXURP
 79. Gicu Boievicu http://bit.ly/aqEWFa
 80. Petkov Alexandr http://bit.ly/beWMdG
 81. Dioan Daceim http://bit.ly/dni4TR
 82. Nicolae Vartolomei http://bit.ly/9dnwMt
 83. Vika Grecu http://bit.ly/crgFjW
 84. Veronica Eşanu http://bit.ly/dyMOGo
 85. Dragoş Galbur http://bit.ly/cGQ1kD
 86. Mucuta Stefan http://bit.ly/dbgctF
 87. Kristina Kristina http://bit.ly/90jZJE
 88. Grigore Volosco http://bit.ly/d32vQn
 89. Alina Malina http://bit.ly/aS4d5T
 90. Eugeniu Graur http://bit.ly/9H6Eag

Vezi mai mult

Să ridicăm R. Moldova în TOP 5 influență online. Promit câte un vot pentru fiecare candidat înregistrat

Нравится

Publicat la 01 Sep, 2010; 2,654 afișări;; 25 comments; tag-uri: , ,

[Update, 2 sept., 11:25] După ce depășim Macedonia, vom fi in TOP 5. Va fi mai greu, dar nu imposibil. E nevoie aproape de dublarea numărului de voturi și convingerea altor colegi / prieteni să se înregistreze și să participe în concurs (faci click aici, apoi în partea dreaptă este butonul “influence now” pentru înregistrare).

[Update, 2 sept., 10:26] Moldova a depășit România în acest top și este clasată pe locul 6. E important să continuăm să ne înregistrăm și să votăm, nu doar pentru a menține această poziție, dar și să avansăm pentru a fi în TOP 5.

[Update, 1 sept., 17:20] Moldova a depășit Ungaria în topul influenței online și este acum pe locul 7, alături de România. E un rezultat comun. Mulțumim pentru susținere. Mai avem o lună în față ca R. Moldova să ajungă în TOP 5 ;)

Mi-am propus un obiectiv: să ridicăm Republica Moldova în primele cinci poziții ale topului de influență online în rândurile țărilor din Europa Centrală și de Est. Este un obiectiv realizabil. Pentru îndeplinirea lui e nevoie să creștem numărul persoanelor înregistrate din partea R. Moldova și să votăm pentru aceste candidaturi.

Inițial, un pic de likbez despre rostul acestui concurs online.

Webit este unul dintre cele mai mari evenimente europene dedicate mediului digital, ce va avea loc in perioada 27-29 octombrie 2010, la Sofia, unde sunt asteptati 5-6.000 de reprezentanti ai industriei online din Europa Centrala si de Est.

Pe site-ul evenimentului a fost lansata o aplicatie prin care persoanele inregistrate pot sa-si exercite “influenta online” la nivel local sau regional si sa si-o evalueze. Astfel, scopul proiectului este de a identifica aceste “persoane influente”, care sa conlucreze între ele pentru a educa pietele online si pentru a dezvolta industria digitala din regiune.

De ce să fim în TOP 5?

Evenimentul respectiv este o bună oportunitate pentru promovarea spațiului online din R. Moldova. E vorba de cinci – șase mii de oameni din industria online de la nivel european, în fața cărora ne putem promova. Vor fi prezente și persoane importante din industrie, cum este vicepreședintele Facebook, vicepreședintele BBC Worldwide, executivi de la eBay, Yahoo!, Ericsson, Ogilvy, Grey, Microsoft şi din alte 70 de companii mondiale importante. Cum le putem atrage atenția? Suntem o piață mică și, deci, mai puțin interesantă pentru investiții majore. Dar, în cazul în care vom fi printre primele cinci țări în cadrul acestui concurs, sunt sigur că mai mulți vor atrage atenția către țărișoara noastră. Luni, 30 august, R. Moldova ocupa locul 11. Ulterior, marți, 31 august, țara noastră era pe poziția 9, iar azi, 1 septembrie, am depășit Croația și suntem pe locul 8. România este pe locul 6.

Ce facem?

De acord că nimeni nu ne poate garanta că investițiile în online vor veni imediat după această conferință. Dar ce ne costă pe noi, cei care stăm aproape toată ziua cocoțați pe site-uri de știri, bloguri, twitter sau Facebook, să facem câteva click-uri pentru a promova țara noastră în cadrul unui concurs de importanță regională? Mai știi “de unde sare iepurele”…

Ok, ești de acord că e nevoie să participăm? Foarte bine. E nevoie să te înregistrezi în cadrul acestui concurs (perfect ar fi să participi și în cadrul conferinței – există atât ateliere gratuite, cât și contra cost) și să-ți inviți colegii / prietenii să-ți susțină candidatura.

Dacă ești un utilizator pasiv și nu dorești să te înregistrezi, oricum te poți implica. E nevoie de un simplu click. Aici poți susține candidatura mea, iar aici a celorlalți concurenți din Republica Moldova.

Promit câte un vot pentru cei înregistrați

Așa cum am scris și în titlu, promit câte un vot pentru toți cei care se înregistrează și mă anunță prin publicarea linkului său mai jos, la rubrica comentarii.

Asta a fost pe azi. Haideți la treabă! ;)

PS: Voi aprecia dacă ceilalți colegi din blogosferă vor susține inițiativa.

Vezi mai mult