Vine 30.07. Ascultă un interviu despre pregătirile de nuntă cu cuplul Darie

Нравится

Publicat la 22 Jul, 2010; 3,190 afișări;; 5 comments; tag-uri: ,

30.07 este ziua nunții noastre (Nadia și eu). Radio Vocea Basarabiei ne-a invitat la un scurt interviu, pe care îl puteți asculta mai jos.

Vezi mai mult

(video) Zeci de mii de moldoveni de peste hotare nu sunt protejați de autorități. Avem nevoie de noi ambasade și consulate

Нравится

Publicat la 04 Jul, 2010; 3,391 afișări;; 12 comments; tag-uri: , ,

Zeci de mii de cetățeni moldoveni de peste hotarele țării nu sunt protejați de către autoritățile R. Moldova, deoarece în țările unde locuiesc țara noastră nu are o ambasadă sau consulat. Două exemple sunt Spania și Canada. Există și două continente, unde nu avem nicio reprezentanță diplomatică, deși și acolo locuiesc cetățeni moldoveni, care sunt lăsați de izbeliște - Africa și țările din America Latină. În alte țări avem o ambasadă / consulat, dar e mult prea puțin pentru a putea răspunde la numărul mare de cereri ale cetățenilor moldoveni, cum este Consulatul din Istanbul sau singura ambasadă moldovenească în Federația Rusă (țara unde sunt plecați cei mai mulți moldoveni).

În același timp, R. Moldova nu a realizat un studiu până azi, care ar prezenta lista problemelor, dar nici politici pentru cetățenii moldoveni de peste hotare.

Despre aceste subiecte am discutat azi, 4 iulie, în cadrul emisiunii Publika Report, la care a participat și Igor Corman, preşedintele Comisiei parlamentare pentru Politică Externă.

Vedeți video mai jos.


Vezi mai mult

PCRM ar putea boicota Referendumul, deoarece nu are un candidat serios la prezidențiale

Нравится

Publicat la 03 Jul, 2010; 1,999 afișări;; 13 comments; tag-uri: , , ,

Voronin a anunțat că PCRM, cel mai probabil, va boicota Referendumul de modificare a Constituției. Acest pas va scădea ratingul partidului cu câteva procente.

Explicația gestului PCRM e simplă: comuniștii nu au un candidat pe măsură pentru alegerile prezidențiale și înțeleg că, în cazul unor alegeri directe a președintelui țării, PCRM oricum va pierde cele câteva procente în favoarea PDM, PSD sau PLDM. Iar un posibil eșec al AIE la Referendum va fi o carte bună a PCRM pentru a-și acuza concurenții electorali.

Dar, să fim serioși, acest lucru nu se va întânmpla. PCRM va scădea cu câteva % la alegerile parlamentare deoarece va merge împotriva voinței alegătorilor: doar 5% din populație sunt contra, iar altele circa 78% sunt pentru alegerea directă a șefului statului. La un prag de 1/3, AIE va câștiga Referendumul și va utiliza pe deplin acest “as” la parlamentare.

Vezi mai mult