Ceea ce trebuia de demonstrat: UNIMEDIA este cel mai vizitat site de știri din R. Moldova ;)

Нравится

Publicat la 28 Apr, 2010; 2,816 afișări;; 33 comments; tag-uri: , ,

UNIMEDIA este portalul de știri nr. 1. Confirmarea vine și de la metrica.md, o aplicație care măsoară audiența site-urilor din Republica Moldova, reieșind din datele generate de Google Analytics, probabil cel mai credibil contor de trafic la nivel internațional.

Astfel, potrivit metrica.md, UNIMEDIA este lider în acest clasament cu 618 432 de vizitatori lunar, care au accesat 4,5 milioane de pagini de știri în ultima lună.

Pe locul doi se clasează protv.md, site-ul televiziunii Pro TV Chișinău, cu 597 677 vizitatori lunar, care au accesat 4,2 milioane de pagini de știri.

Aici se cere o precizare. Principalii indicatori de trafic monitorizați sunt: vizitatorii unici și afișările. Astfel, dacă vom compara vizitatorii unici pe zi dintre UNIMEDIA și protv.md, atunci UNIMEDIA e lider. Aceeași situație este și atunci când comparăm afișările. Situația se schimbă când comparăm indicatorii de trafic lunar: la vizitatorii absolut unici protv.md este în fața UNIMEDIA (o explic prin promovare la greu la tv, astfel vin mulți vizitatori din curiozitate pe site-ul protv.md, dar care pleacă și nu mai revin pe site). La capitolul afișări lunar, iarăși suntem în fruntea protv.md.

Astfel, per total, luînd în calcul datele de mai sus, pot spune că UNIMEDIA este, totuși, cu un pas în fața protv.md. Dar, nu ne lăsăm pe o ureche. Avem mult de lucru. Voi revine cu un mesaj separat referitor la unele obiective ale UNIMEDIA pentru viitor.

Aici vedeți mai multe detalii referitor la clasamentul site-urilor de știri de pe metrica.md.

Vezi mai mult

UPDATE. (foto) Cum e să stai blocat în aeroportul din Istanbul: haos, fără mâncare, cazare și informații

Нравится

Publicat la 18 Apr, 2010; 5,169 afișări;; 18 comments; tag-uri: , ,

[UPDATE: 20 aprilie, ora 21:55] După 24 de ore de călătorie cu autobuzul, am ajuns la Chișinău. Aș spune câteva lucruri despre o doamnă politician, vameșii bulgari și alte subiecte sensibile… dar mai bine le păstrez pentru mine. Important că am ajuns acasă și că suntem vii și nevătămați ;)

[UPDATE: 19 aprilie, ora 11:02] Duminică am obținut vize pentru Bulgaria și România. Azi am rezervat bilete la un microbuz până în România. Marți, în prima jumătate a zilei, ar urma să ajungem în Chișinău.

Pe scurt, cam așa arată situația din aeroportul din Istanbul: mult haos, pasagerii nu primesc mâncare și cazare din partea agențiilor cât timp stau în aeroport și lipsesc informații despre când ar putea fi reluate zborurile. Eu sunt unul dintre cei 10 jurnaliști / politicieni din R. Moldova, care suntem blocați de circa 30 de ore în aeroportul din Istanbul.

Consulul General al R. Moldova în Istanbul ne-a vizitat ieri, 17 aprilie, la aeroport. Atunci credeam că am găsit soluția miraculoasă de zbor în Odesa. După ce a plecat Consulul, ne-a fost anulată ruta peste o jumătate de oră. Anterior, fusese anulată ruta directă către Chișinău. După fiecare anulare urmau ore întregi de stat la coadă (am fost nevoiți să cumpărăm și viză pentru acces pe teritoriul Turciei) ca să poți trece controlul de pașapoarte, apoi căutarea bagajului. Unul dintre colegi și-a pierdut bagajul. “Mare veselie” pentru noi.

Colac peste pupăză, dacă să căutăm soluții alternative, atunci constat că nu am viză valabilă pentru Bulgaria și România și nu pot veni acasă cu un autobuz. Vaporul catre Giurgiulești plutește vreo 2 zile și ruta este valabilă o dată pe săptămână. “Excelent” ;)

Nu am stat să așteptăm soluții de cazare de la Turkish Airlines, pentru că zeci mii de oameni (nu exagerez, sunt f. mulți pasageri aici și continuă să aterizeze din țările asiatice, mai puțin să plece :) ) au rămas în așteptare și era clar că nu vor fi, așa că ne-am cazat pe banii noștri la un hotel privat din Istanbul.

Aeroportul din Chișinău rămâne blocat până azi la 12:00. Sper după amiază să primească măcar o rută dintre cele două planificate din Istanbul.

Vezi mai mult