Până ajungi la Dumnezeu (Băsescu), te mănâncă sfinții (Turcan)

Нравится

Publicat la 26 Jan, 2010; 6,880 afișări;; 74 comments; tag-uri: , , , ,

[UPDATE: 15:30] Pro TV Chișinău a anunțat că va realiza un interviu exclusiv cu președintele României, Traian Băsescu. Fără comentarii.

Băsescu vine mâine, 27 ianuarie, la Chișinău. Majoritatea basarabenilor sunt bucuroși și îl așteaptă cu brațele deschise. Eu, însă, am un gust amar. Gustul amar vine de la o promisiune neonorată.

Scriam și anterior că în august 2009, la Eforie Sud, Traian Băsescu mi-a promis personal, în prezenţa presei din România, că portalul de ştiri UNIMEDIA va fi „primul organ de presă din Basarabia”, căruia îi va oferi primul său interviu după ce va fi instalat Guvernul de la Chişinău (vezi video mai jos).

Astfel, după instalarea Guvernului Filat, am expediat la Palatul Cotroceni o invitaţie pentru un interviu. Deşi am revenit de mai multe ori, responsabilii de la departamentul de comunicare publică de la Cotroceni m-au amânat de mai multe ori. Azi, în sfârșit, am primit un răspuns franc: Refuz!

OK, mulțumesc, dle Turcan! Proverbul românesc – „Până ajungi la Dumnezeu (Băsescu), te mănâncă sfinții (Turcan)” – este foarte actual în continuare! Nu cred că refuzul e o chestiune „dumnezeiască”, ci, mai degrabă, a „sfinților” care îl înconjoară!

UNIMEDIA va continua să își facă meseria de pe aceleași poziții ca și până acum: să fim un portal de știri de limbă română de la Chișinău, care informează imparțial și operativ vizitatorii săi!

PS:  Aștept de la autoritățile de la Chișinău și de la București acţiuni comune pe plan economic, social şi cultural (apropo, basarabenii le aşteaptă de mult timp!), iar vizita de mâine este o bună ocazie pentru a trasa o serie de obiective importante.

Comments

comments