(foto) I-am transmis lui Băsescu dosarul forumiştilor din Republica Moldova

Нравится

Publicat la 31 Jul, 2009; 28,906 afișări;; 14 comments; tag-uri: , ,

Revin acum cu unele detalii despre vizita în România de la mijlocul lunii iulie. Am decis atunci să amân publicarea acestui post, deoarece nu era cazul să ofer motive în plus pentru speculaţii presei pro-comuniste în plină campanie electorală. Şi aşa au utilizat destul această vizită pentru a speria alegătorii de limbă rusă cu aşa-zisul „pericol al românismului”.

Deci, în cadrul vizitei, delegaţia din Republica Moldova (au participat mai mulţi manageri media, reprezentanţi ai mediului academic şi ai societăţii civile) s-a întâlnit cu preşedintele României Traian Băsescu, ministrul de externe Cristian Diaconescu, preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase şi preşedintele comisiei de politică externă a Senatului Titus Corlăţean.

Am discutat despre regimul de vize, acordarea cetăţeniei româneşti, situaţia presei în Republica Moldova, libertatea de exprimare etc.

Personal, nu am ratat ocazia de a transmite dosarul forumiştilor din Republica Moldova preşedintelui român Traian Băsescu. Acest dosar conţine demersurile autorităţilor, prin care ni s-au solicitat adresele IP ale vizitatorilor în anul 2008, scrisoarea de avertizare de la MoldData precum că am putea rămâne fără de numele de domeniu www.unimedia.md şi alte documente.

Sunt conştient că România nu va putea discuta pe relaţie bilaterală cu autorităţile de la Chişinău despre situaţia forumiştilor, dar am considerat necesar ca preşedintele unui stat membru al Uniunii Europene, cum este România, să aibă aceste documente pentru a înţelege mai bine modul în care guvernarea comunistă a ştiut să susţină presa online şi libertatea de exprimare pe Internet. Aş fi procedat la fel dacă m-aş fi întânit cu Sarkozy sau Merkel.

Vedeţi mai jos câteva link-uri din presa comunistă despre vizita de la Bucureşti şi câteva poze (sursa: presidency.ro şi mae.ro):

http://www.pcrm.md/main/index.php?action=news&id=1644
http://nit.md/news/Romnia-va-susine-financiar-presa-de-opoziie-de-la-Chiinu/?lang=ro
http://www.newsmoldova.ru/news.html?nws_id=828655

Vezi mai mult

Marți, 14 iulie, mă întâlnesc cu Băsescu, Diaconescu, Corlățean și Anastase. Adresează aici întrebarea ta!

Нравится

Publicat la 13 Jul, 2009; 3,803 afișări;; 40 comments; tag-uri: , , , ,

Mă aflu la București în cadrul unei vizite consultative. Azi, 14 iulie, urmează ca delegația noastră să se întâlnească cu președintele României Traian Băsescu, ministrul de externe Cristian Diaconescu, președintele Camerei Deputaților Roberta Anastase și președintele comisiei de politică externă a Senatului Titus Corlățean.

Ca să fie o discuție cât se poate de conectată la realitățile din Republica Moldova, te invit să adresezi mai jos întrebarea ta. Am să țin cont, în măsura posibilităților, de ce vei scrie la rubrica comentarii.

Vezi mai mult

ASCULTĂ discuția cu Procurorul: “Hai șî i-om beli și le-om fărâma chișioarili! …cu UNIMEDIA deja și calculatorul îmi face probleme…”

Нравится

Publicat la 12 Jul, 2009; 5,934 afișări;; 9 comments; tag-uri: ,

Deși e un pic poate întârziat, dar vă propun să ascultați mai jos principalele secvențe audio de la interogatoriul de la Procuratura municipală din 9 iunie. Dialogul este însoțit și de câteva perle, printre care “hai șî i-om beli și le-om fărâma chișioarili!” sau “…cu UNIMEDIA deja și calculatorul îmi face probleme…”.

Amintesc că procurorul era interesat să afle de ce au fost admise pe UNIMEDIA câteva comentarii critice la adresa regimului comunist și unul care îndemna tinerii să identifice și să se refuiască cu polițiștii, care au omorât cei 3 tineri după protestele din 7 aprilie.

L-am întrebat atunci pe procuror de ce nu se auto-sesizează și în cazul în care la Moldova 1, NIT și N4 este promovat filmul “Atac asupra Moldovei”, unde Procuratura a furnizat informații operative înainte de finalizarea achetei sau atunci când premierul Greceanîi a declarat că vor fi împușcați tinerii, care vor mai participa la acțiuni de protest. Procurorul nu a putut răspunde la întrebare!

Ascultați mai jos principalele secvențe audio de la interogatoriul de la Procuratura municipală din 9 iunie:

Vezi mai mult

Off-line cu Marian Lupu: A impresionat, dar nu a convins!

Нравится

Publicat la 10 Jul, 2009; 3,573 afișări;; 8 comments; tag-uri: ,

Recent, am participat la un off-line cu Marian Lupu. Principala concluzie este că politicianul a reușit să impresioneze bloggerii prezenți, dar nu a reușit să-i convingă!

A impresionat prin:
- statura sa (are o înălțime de circa doi metri),
- stilul manierat de a vorbi, calm, clar și argumentat,
- o franceză perfectă,
- atitudinea deschisă față de bloggeri (expresii de genul “dragii mei…”, strângerea mânii la începutul și sfârșitul off-line-ului etc.).

Totuși, Marian Lupu nu a reușit să convingă bloggerii. Puteți să vă convingeți singuri despre acest fapt, citind articolele bloggerilor prezenți la off-line:

1. Vitalie Eșanu: 100001 1110101 1110000 1110101 (Lupu în binar)
2. Oleg Cristal: La bere cu Marian Lupu
3. Radu Chivriga: Bere gratis ori Offline cu Lupu
4. Maxim Stamatin: La o bere/ceai cu Marian Lupu
5. Artur Gurău: Marian Lupu, nu m-a convins, dar nu e proiect PCRM
6. Ion Surdu: Lupu faţă-n faţă cu Blogosfera.Md
7. Elena Zgardan: Nu-ţi face Idoli!
8. Oleg Ciubotaru: Zaiatz – Volk sau la bere cu M. Lupu

Lupu a lansat și o serie de declarații tari, ceea ce i-a asigurat și o vizibilitate bună în presă. Aceste declarații sunt:
- Voronin nu trebuie să pretindă la niciuna dintre cele trei funcții supreme în stat,
- Nu voi pretinde la funcția de președinte al Republicii Moldova, dacă PCRM va acumula peste 52 de mandate de deputat,
- Au votat oameni decedați? DA!

Mai multe detalii despre acest eveniment, vedeți pe UNIMEDIA.

Vezi mai mult

JOC ONLINE: Să le dăm papucii comuniștilor!

Нравится

Publicat la 07 Jul, 2009; 6,800 afișări;; 37 comments; tag-uri: ,

Vezi mai mult

(video) Într-un spot electoral al PDM despre Lupu: „Dumnealui știi și șerbi șî clocotești în popor!” :)

Нравится

Publicat la 04 Jul, 2009; 3,291 afișări;; 28 comments; tag-uri: ,

Vezi mai mult

(video) Voronin recunoaște că a jefuit țara și fură voturile alegătorilor, într-o parodie produsă de AMN

Нравится

Publicat la 04 Jul, 2009; 3,532 afișări;; 21 comments; tag-uri:

Anterior, liberalul Dorin Chirtoacă a prezentat opiniei publice un montaj audio, în care Voronin recunoștea că a jefuit țara și fură voturile alegătorilor. Acum, în campania electorală, AMN a produs o parodie la acest subiect. E funny de tot. Merită de văzut!

Vezi mai mult