Comuniștii vor să distrugă UNIMEDIA… dar, de fapt, doar ne întăresc!

Нравится

Publicat la 27 Jun, 2009; 4,116 afișări;; 25 comments; tag-uri: ,

Comuniștii au deschis tunurile împotriva presei neafiliate politic din Republica Moldova. Ultimul atac semnificativ este cel împotriva UNIMEDIA. Vor să ne retragă numele de domeniu www.unimedia.md. Prin acești pași, guvernarea comunistă vrea să ne intimideze și să ne slăbească. Dar, de fapt, doar ne întăresc!

Sper să urmeze solidarizarea colegilor de breaslă și să putem tempera dorințele Procuraturii de a lichida numele de domeniu www.unimedia.md.

Între timp, precizez că săptămâna viitoare vom lansa un nou proiect mediatic. Unul care va supăra și mai mult „prietenii roșii”.

PS: Cel mai mare ajutor, pe care îl poate oferi statul Republica Moldova pentru dezvoltarea presei libere este să nu facă nimic (adică să nu pună bețe în roate!). În rest, ne descurcăm și singuri…

Vezi mai mult

Voronin distruge viitorul PCRM, Lupu rămâne în off-side politic

Нравится

Publicat la 10 Jun, 2009; 5,621 afișări;; 37 comments; tag-uri: , , , , , , , ,

A început sfârșitul Partidului Comuniștilor. Lupu a plecat din “gospodăria” lui Voronin. Zgomotos. A trântit puternic ușa. Rezultatul? Vladimir Voronin a început distrugerea viitorului PCRM, iar Marian Lupu rămâne în off-side politic.

Criticile aduse de către Lupu activității PCRM va fi tratată drept “trădare” de către conducerea partidului. Cei care înțeleg psihologia lui Voronin știu că “țarul” nu suportă așa atitudini. Primele semnale deja există. Presa comunistă a început denigrarea lui Lupu.

Prin izolarea lui Lupu în interiorul partidului și, respectiv, prin plecarea acestuia din formațiune, Voronin a lovit puternic în viitorul Partidului Comuniștilor. Cine își imaginează că Voronin reprezintă viitorul PCRM? Sau este în echipa lui Tkaciuk un lider politic de rangul lui Lupu? Răspunsul este negativ!

Care este, totuși, calea lui Lupu mai departe? Există trei scenarii posibile:

1. aderă la polul social-democrat (PSD și PDM) și participă în calitate de cap de listă la alegerile anticipate. Un asemenea scenariu are șanse mici de realizare, deoarece “rânzele politice” ale lui Diacov și Braghiș sunt aproape incompatibile. Dacă reușește să-i împace, atunci Lupu va deveni liderul lor.

2. aderă la PLDM sau AMN. Acest scenariu are șanse mai mari de realizare. Intuiesc că Lupu este interesat în special de PLDM, după ce echipa lui Filat a reușit în timp de un an și jumătate să se impună ca o forță politică serioasă pe scena politică moldovenească. Contează dacă conducerea PLDM va accepta sau nu să-l primească pe Lupu în partid. Dacă își schimbă “părul”, Lupu ar aduce ceva voturi pentru liberal-democrați, dar oare își va schimba și “năravul”?

3. își creează propriul partid. Și un asemenea scenariu are șanse mari de realizare. Lupu se crede un politician important. Și este. Doar că a fi un lider politic purtător de mesaj (cum este Lupu) nu presupune din start că ești și un bun administrator (cum este Voronin, Filat, Ghimpu sau Urechean).

În concluzie, Lupu se află în off-side politic. Fie că va negocia un loc călduț la PLDM, fie își lansează propriul partid și urmează calea lui Vasile Tarlev.

Vezi mai mult

Ordine pe spectrul politic: PCRM pe stânga, PLDM + AMN pe centru și PL pe dreapta?

Нравится

Publicat la 09 Jun, 2009; 3,268 afișări;; 13 comments; tag-uri: , , ,

Marele avantaj al alegerilor din 5 aprilie a fost clarificarea spectrului politic din Republica Moldova. Alegătorii au decis că patru partide politice merită încredere. În perioada următoare ar putea avea loc o nouă “mișcare”, capabilă să limpezească și mai mult apele în politica moldovenească – fuziunea AMN cu PLDM.

Ideea a fost lansată ieri, 8 iunie, de către Igor Munteanu, directorul IDIS Viitorul, la emisiunea “În PROfunzime”, care a declarat că o listă electorală comună ar fi posibilă între AMN și PLDM, deoarece “ambele au un mesaj mai moderat, comparativ cu PL, care are un mesaj mai naționalist”.

Propunerea este susținută și de către Constantin Tănase, directorul cotidianului “Timpul de dimineață”, care se referă nu doar la o listă comună a PLDM și AMN la alegerile anticipate, dar și la posibila absorbție sau fuziune a AMN și PLDM după alegerile anticipate.

Recunosc, îmi place ideea. Pe eșichierul poltic s-ar face ordine. PCRM ar fi plasat pe stânga, PLDM + AMN pe centru și PL pe dreapta.

Să vedem care vor fi reacțiile liderilor politici ai AMN și PLDM în perioada următoare…

Vezi mai mult

Revin mâine cu mai multe detalii despre vizita la Procuratură

Нравится

Publicat la 08 Jun, 2009; 3,803 afișări;; 33 comments; tag-uri: ,

[UPDATE: 19:50] Vedeți aici despre ce am discutat azi la Procuratură. Revin mâine cu mai multe detalii.

Lucrurile devin tot mai “interesante”. Marți, 9 iunie, orele 14:00, sunt chemat la Procuratura municipală. Subiectul “discuției” îl reprezintă vizitatorii UNIMEDIA. Revin mâine după masă cu detalii la acest subiect.

PS: Amintesc că, potrivit unei decizii a conducerii NMG din ianuarie 2008, IP-urile vizitatorilor se șterg din baza de date o dată la 10 zile.

Vezi mai mult

Despre filmul de la NIT: Este o spălare de creieri, care merită ignorată!

Нравится

Publicat la 05 Jun, 2009; 5,030 afișări;; 47 comments; tag-uri: ,

Nu recomand nimănui să privească filmul de la NIT „Atac asupra Moldovei”. Este o spălare de creier în stil comunist, cu fraze rupte din context şi imagini video special selectate şi puse cap la cap ca să demonstreze că opoziţia ar fi organizat, iar Stati ar fi finanţat acţiunile de protest din 7 aprilie.

Deci, repet, filmul merită total ignorat. Recomand vizitatorilor blogului să nu-l plaseze / promoveze pe net, pentru că, în acest mod, vom mediatiza atacurile comuniste la adresa opoziţiei.

PS: Cât despre interceptările convorbirilor telefonice ale liderilor opoziţiei… urmează de verificat cât de legal au procedat comuniştii, subordonându-şi total SIS şi Procuratura şi utilizându-le ca instrumente în lupta politică contra opoziţiei. Vezi aici un cazul “Iordachi şi alţii c. Moldovei“, pierdut de Moldova la CEDO referitor la interceptările telefonice ilegale.

Vezi mai mult

Roşca îl asigură pe Voronin că parteneriatul dintre PPCD şi PCRM rămâne în vigoare: „Cum a fost aşa rămâne!”

Нравится

Publicat la 05 Jun, 2009; 2,648 afișări;; 4 comments; tag-uri: , , ,

Deşi sunt un pic mai „vechi”, imaginile video de mai jos sunt foarte actuale şi relevante. Alexandru Corduneanu, unul dintre fruntaşii PPCD, la întâlnirea sa cu preşedintele Voronin din 25 mai, atunci când liderul comunist îşi sărbătorea ziua de naştere, i-a transmis asigurări din partea lui Iurie Roşca că parteneriatul dintre PPCD şi PCRM rămâne în vigoare: „Cum a fost aşa rămâne!”

Vezi mai mult