(foto) Mesaj către Procuratură: Dlor, Chirtoacă a cheltuit cei 36 de USD din bugetul primăriei ca să-şi procure şireturi noi?

Нравится

Publicat la 19 May, 2009; 5,714 afișări;; 19 comments; tag-uri: ,

„Mă bucur” că Procuratura s-a autosesizat şi am aflat şi noi cât „şi-a permis” să cheltuie primarul Chirtoacă din bugetul primăriei în cadrul vizitei în Statele Unite ale Americii. Deci, e vorba de o sumă de 36 de USD. Există o informaţie neconfirmată: Chirtoacă a utilizat cei 36 de USD din bugetul primăriei, ca să-şi cumpere o pereche de şireturi noi. Dlor de la Procuratură, e cazul să investigaţi acest “abuz” de utilizare a fondurilor publice în „interes personal”.

Dlor Procurori, după ce v-aţi făcut de râs cu solicitarea ca primarul Chişinăului să prezinte sursa cheltuielilor pentru vizita în SUA, trecând cu vederea multiplele delapidări de fonduri de către guvernarea comunistă, probabil e „pe măsura minţii Dvs.” să investigaţi şi cum au fost cheltuiţi cei 36 de USD.

Am încercat să „vin în ajutor”. Primblându-mă pe blogul lui Alexandru Culiuc, l-am văzut pe Dorin Chirtoacă cum îşi aranja şireturile la pantofi. Oare nu cumva primarul „şi-a permis” să cheltuie cei 36 de USD din bugetul public în interes personal, procurându-şi o pereche de şireturi noi? Şi nu şireturi simple… probabil că edilul şi-a dorit şireturi ca la Obama… E-he-he!

Vezi mai mult

Din culisele politicienilor. Cine-i tipul din poză?

Нравится

Publicat la 18 May, 2009; 5,798 afișări;; 28 comments; tag-uri: , ,

Hai să răspundem sincer la următoarea întrebare: Cine-i tipul din poza de mai jos? Scrie mai jos la comentarii răspunsul tău.

Pe acest blog vei găsi mai multe detalii şi, respectiv, suficientă informaţie ca să deduci răspunsul corect.

Vezi mai mult

Grivei de la Moldova Suverană, hohote de râs şi publicitate gratuită pentru UNIMEDIA

Нравится

Publicat la 15 May, 2009; 7,947 afișări;; 69 comments; tag-uri: ,

Există un grivei la ziarul pro-comunist “Moldova Suverană”. Azi, 15 mai, acest pseudo-jurnalist a publicat un articol critic la adresa UNIMEDIA. După câteva hohote de râs, m-am întrebat: cât de bolnav trebuie să fii ca să scrii aşa ceva?

Citiţi şi vă amuzaţi :)

PS: Era să uit… mulţumesc lui grivei pentru publicitate gratuită!

Vezi mai mult

Am fost chemat la Procuratură. Aştept citaţia oficială

Нравится

Publicat la 11 May, 2009; 5,825 afișări;; 40 comments; tag-uri:

Azi, 11 mai, am fost sunat de un domn şi chemat la Procuratura municipală. Încă nu cunosc exact care ar fi motivul, dar presupun că la mijloc sunt fie vizitatorii UNIMEDIA, fie acţiunile de protest din 7 aprilie.

Am refuzat să mă prezint la Procuratură, fiind citat telefonic. Am argumentat că pot fi sunat şi de către o persoană, ce nu are nicio legătură cu instituţiile statului, care să mă invite „la discuţie”.

Am rugat să fiu citat oficial. Ulterior, mă voi prezenta la Procuratură şi voi acţiona în conformitate cu legislaţia Republicii Moldova. Voi reveni cu detalii (când le voi avea) ;)

Vezi mai mult

DONEAZĂ bani şi idei pentru dezvoltarea UNIMEDIA

Нравится

Publicat la 08 May, 2009; 2,636 afișări;; 6 comments; tag-uri:

Acutizarea crizei financiare internaţionale afectează nu doar dezvoltarea portalului de ştiri UNIMEDIA, dar pune în pericol şi existenţa acestuia pe viitor. Pentru a putea rezista la criza economică, dar şi pentru a contribui la dezvoltarea site-ului pe viitor, anunţăm lansarea campaniei „DONEAZĂ bani şi idei pentru dezvoltarea UNIMEDIA”. Vezi mai jos detalii despre această campanie.

Mesajul echipei UNIMEDIA către cititori:
„E dificil să dezvolţi o instituţie media la Chişinău. În perioada de persecuţie politică, la care am fost şi mai suntem supuşi din partea guvernării, este greu să ne realizăm meseria de jurnalist, fiind presaţi şi de insuficienţa banilor în perioada de criză economică, necesari pentru a achita la timp salariile reporterilor, arenda oficiului, cheltuielile de întreţinere etc. Avem deplina încredere că, datorită susţinerii din partea cititorilor, vom reuşi să trecem peste această perioadă de criză economică şi de persecuţie politică, iar UNIMEDIA să se dezvolte în continuare ca o instituţie media liberă, care să se poată auto-finanţa şi informa corect şi operativ cititorii săi”.

Cititorii portalului UNIMEDIA pot contribui financiar, depunând bani în conturile bancare indicate mai jos, dar şi prin transmiterea unor idei pentru dezvoltarea UNIMEDIA (faceţi click aici).

Contul bancar în MDL:
PP „Asta DA” SRL
c/c: 22515004986725
cod fiscal: 1005600000240
BC “Mobiasbanca – Groupe Societe Generale” S.A.”, fil 9, “Centru”
cod: MOBBMD22749

Contul bancar în USD:
PP „Asta DA” SRL
c/c: 22515008406725
cod fiscal: 1005600000240
BC “Mobiasbanca – Groupe Societe Generale” S.A.”, Chişinău, Moldova
cod: MOBBMD22

Banca corespondentă:
Societe Generale, New York
BIC: SOGEUS33

The Banc of New York, NY USA
BIC: IRVTUS3N

Citibank, NY USA
BIC: CITIUS33

Persoanele de peste hotare pot contribui prin transferul banilor pe cardul bancar:

La finele campaniei, UNIMEDIA va face publică suma de bani colectaţi şi modul în care aceşti bani vor fi utilizaţi pentru dezvoltarea portalului de ştiri.

Planurile de dezvoltare ale UNIMEDIA pentru perioada următoare:

• Lansarea versiunii în limba engleză şi rusă – english.unimedia.md şi russian.unimedia.md
Versiunea în limba engleză va ajuta comunităţii internaţionale să cunoască în timp real care sunt cele mai importante evenimente din Moldova, iar vorbitorilor de rusă – să înţeleagă corect evenimentele, care au loc în Republica Moldova;

• Dezvoltarea categoriei „Integrare europeană”
Realizarea acestui modul va avea o serie de oportunităţi şi un nivel de complexitate mai înalt decât ce există acum. Astfel, aici vor fi disponibile documente, hotărâri, reportaje video, analize despre relaţiile UE-Moldova, rapoartele internaţionale cu privire la situaţia din Moldova, etc. Din păcate, publicul din Moldova cunoaşte foarte puţin din aceste informaţii.

• Crearea unui studio VIDEO/AUDIO
Un studio video-audio ar permite realizarea emisiunilor cu caracter informativ şi de dezbatere a subiectelor social-politice-economice ale ţării, care pot fi accesibile oricărei persoane care are acces la INTERNET.

Pentru alte detalii ne puteţi contacta la (+373 22) 24-35-78 sau info@unimedia.md.

Vezi mai mult

Mesaj către PL, PLDM şi AMN: Nu ne trădaţi!

Нравится

Publicat la 07 May, 2009; 2,798 afișări;; 5 comments; tag-uri: ,

Ştim cu toţii care a fost efectul votului din 4 aprilie 2005: PPCD şi PDM nu au trecut pragul electoral la 6 aprilie 2009, după ce şi-au dezamăgit alegătorii, oferindu-şi votul pentru realegerea lui Voronin în funcţie de şef al statului.

Acum a venit timpul pentru un test de maturitate a opoziţiei, formată din PL, PLDM şi AMN. Am încrederea că partidele respective nu vor vota un preşedinte propus de comunişti. Totuşi, mai există riscul ca PCRM să corupă un deputat din opoziţie, pentru a putea alege şeful statului.

Astfel, mesajul celor 25 000 de tineri anti-comunişti de pe odnoklassniki.ru mai rămâne actual. Dlor din PL, PLDM şi AMN: “Nu ne trădaţi!”. Aici vedeţi mai multe detalii.

Vezi mai mult

Vrei să-l ajuţi pe Chirtoacă? Critică-l constructiv!

Нравится

Publicat la 06 May, 2009; 3,918 afișări;; 42 comments; tag-uri:

Tânărul primar Dorin Chirtoacă are o mulţime de fani şi susţinători. Mulţi dintre aceştia îl idolatrizează, dar nu fac nimic ca să-l ajute cu adevărat. Zilele trecute am scris pe blog despre lipsa unei plăci de la sistemul de canalizare din apropierea oficiului unde lucrez (cel puţin o maşină şi-a defectat acolo roata). A doua zi problema a fost rezolvată. Din păcate, mai mulţi susţinători ai primarului Chirtoacă s-au năpustit asupra mea, reproşându-mi că mi-am permis să abordez o problemă, care ar afecta imaginea primarului :)

Să o luăm pe rând. Aici am atenţionat că lipseşte placa de la sistemul de canalizare de la intersecţia str. M. Eminescu şi Şciusev. Factorii de decizie au reacţionat rapid şi a doua zi problema a fost rezolvată (vezi poza de mai jos). Bravo pentru o reacţie rapidă. E cazul să precizez că placa de metal era defectată de câteva luni. 

Din păcate, mai mulţi susţinători ai primarului Chirtoacă s-au năpustit asupra mea, reproşându-mi că mi-am permis să abordez o problemă, care ar afecta imaginea tânărului primar. Greşit, domnilor forumişti!

M-am săturat să văd forumurile pline cu expresii de genul „Dorine, te iubim!”, „Dorin – salvatorul naţiunii!”, „Noi te susţinem!” etc. fără o susţinere reală a edilului capitalei. Peste o lună se împlesc doi ani de la alegerea primarului general Dorin Chirtoacă. Ce probleme concrete ale cetăţeanului simplu au fost rezolvate în această perioadă? Nu, nu mă refer la rambursarea datoriilor către SA „Termocom” sau „beţele în roate” puse de poliţia municipală sau Guvern. Haideţi, la concret: Care sunt acele probleme concrete ale cetăţeanului simplu rezolvate de primărie? Foarte puţine.

Dar, peste încă doi ani, când va expira mandatul lui Chirtoacă, pentru moş Ion şi mătuşa Mărioara puţin vor conta neînţelegerile dintre primărie şi Guvern. Pe ei îi vor interesa locurile de joacă pentru nepoţi din curtea casei, compensaţiile la agentul termic sau scutirile pentru deplasarea în transportul public. Pe Adrian, care are 29 de ani, îl vor deranja gropile de pe străzi şi îl va bucura nespus internetul wi-fi gratuit din Grădina publică Ştefan cel Mare. Pot continua lista, dar nu e cazul, pentru că ai înţeles ideea. 

Deci, dacă ţinem cu adevărat la tânărul primar, atunci haideţi să depăşim etapa de idolatrizare şi să trecem la acţiuni concrete. În loc să scrii de zece ori pe forum „Dorine, te susţin!”, pune mâna pe aparatul foto şi fotografiază cum gunoiul din curtea casei se revarsă peste marginile tomberonului. Sau descrie situaţia de pe ruta unor microbuze, care circulă o dată în jumătate de oră (deşi graficul este o dată la 10 minute), iar pasagerii se îmbulzesc ca chibriturile în cutie. 

Am creat şi un blog dedicat unor astfel de cazuri. Aici găseşti detaliile, referitor la modul în care blogul este gestionat şi cum poţi şi tu să contribui ca mun. Chişinău să devină o capitală curată şi frumos amenajată. Cazul tău va ajunge la persoanele responsabile de la primăria mun. Chişinău. Astfel, şansele ca problema ta să fie soluţionată cresc considerabil.

Deci, vrei să-l ajuţi pe Chirtoacă? Critică-l constructiv!

Vezi mai mult

(foto) Dle Chirtoacă, ce aţi face dacă roata maşinii Dvs. ar nimeri în această groapă?

Нравится

Publicat la 04 May, 2009; 4,929 afișări;; 54 comments; tag-uri:

La intersecţia străzilor Şciusev şi M. Eminescu este o groapă, în care maşinile riscă să-şi distrugă roţile (cel puţin!). Nu am timp să căut care este instituţia responsabilă din cadrul primăriei mun. Chişinău, pentru a o sesiza referitor la groapa din asfalt (şi nici nu e treaba mea!).

Totuşi, ca un cetăţean responsabil :) , am făcut câteva poze şi le public pe blogul meu, în speranţa că factorii de decizie de la primăria mun. Chişinău se vor sesiza şi vor rezolva problema „gropii din asfalt” ;)

Vezi mai mult

RECOMAND: Conflictul transnistrean în 5 minute

Нравится

Publicat la 02 May, 2009; 4,040 afișări;; 4 comments; tag-uri:

Aplicaţia de mai jos este realizată de Hotnews.ro şi Deustche Welle.

Vezi mai mult