Va realiza opoziţia filmul documentar „Adevărul despre 7 aprilie”?

Нравится

Publicat la 16 Apr, 2009; 4,598 afișări;; 24 comments; tag-uri:

Comuniştii au manipulat opinia publică cu ajutorul Moldova 1 în cazul acţiunii de protest din 7 aprilie. Aici se mai adăugă şi tirajul enorm al ziarului „Comunistul”, ediţia specială, care a fost distribuit gratuit în toate regiunile Moldovei.

În acest caz, comuniştii au câştigat detaşat războiul informaţional intern. Oamenii de la sate au deja o opinie formată. În linii generale ar fi următoarea: „La îndemnul opoziţiei liberale, tineretul de la Chişinău a distrus Parlamentul şi Preşedinţia. Voronin e maladetz că nu a dat ordin să tragă cu gloanţe în protestatari. Înainte de Paşti, Voronin cel Blând a eliberat toţi tinerii arestaţi”.

Evident, că e manipulare. Din lucrurile cunoscute până acum, portretul general este altul: „Tinerii s-au adunat spontan în #pman ca să protesteze împotriva fraudării alegerilor şi a comuniştilor. Mitingul a degenerat (apar tot mai multe probe că au existat provocatori, care au incitat mulţimea la acţiuni violente), iar poliţia de bună voie s-a retras şi a permis câtorva zeci de tineri să vandalizeze Parlamentul şi Preşedinţia. Apoi, a urmat o teroare fără de precedent. Tinerii au fost arestaţi şi maltrataţi în izolatoarele poliţiei. Există şi persoane decedate. Se doreşte distrugerea afacerii celui mai bogat om de afaceri din Moldova.

Există o mare diferenţă dintre percepţia populaţiei şi realitate. Cum poate fi schimbată opinia oamenilor?

O idee ar fi să fie elaborat un film documentar profesionist (!) despre ce s-a întâmplat cu adevărat la 7 aprilie şi săptămâna de teroare de până la 15 aprilie (aţi văzut un astfel de filmuleţ despre evenimentele din 11 septembrie din SUA?).

Filmul documentar ar urma să fie pus pe net, imprimat pe sute de mii de CD-uri şi DVD-uri (care să fie distribuite oamenilor de la sate) şi rulat „la club în sat”.

Credeţi-mă că ar prinde aşa o strategie. Parcă văd cum cumătrile ar discuta între ele: „Fa cumătră, la club în centru vor să ne arate un film pi dijeaba despre ce a fost cu protestele celea de la Chişinău? Hai să ne scimbăm şi să mergem la kinău!” Plus, foarte mulţi oameni simpli de la sate „s-au echipat” cu DVD playere, trimise de peste hotare.

Astfel, în acest mod, populaţia ar avea acces şi la o informaţie de alternativă despre ce s-a întâmplat la 7 aprilie, iar opinia acestora ar putea să se schimbe radical, inclusiv şi comportamentul la urnele de vot, care ar putea să pedepsească comuniştii pentru minciunile de la „Moldova 1”.

Vezi mai mult

(video) Despre onoarea de ofiţer: declaraţia lui Val Butnaru

Нравится

Publicat la 15 Apr, 2009; 3,568 afișări;; 7 comments; tag-uri: ,

S-ar putea ca ofiţerii din armata naţională şi SIS să-i ofere în perioada următoare o lecţie de viaţă dictatorului Voronin. Vedeţi mai jos apelul lui Val Butnaru, un cunoscut manager media de la Chişinău.

Vezi mai mult

Risc să fiu arestat, deoarece UNIMEDIA este un site „fascist”

Нравится

Publicat la 11 Apr, 2009; 5,537 afișări;; 32 comments; tag-uri: ,

UNIMEDIA este un site „fascist”, care „şi-a jucat rolul la coordonarea progromurilor” de la Parlament şi Preşedinţie. Aşa scrie ziarul „Comunistul” în ediţia de vineri, 10 aprilie. Astfel, lucrurile devin clare şi se explică uşor şi blocarea accesului vizitatorilor la site-ul nostru de la mai mulţi operatori internet. „Tătuca” Voronin a dat comanda să fie luate „măsuri” cu băieţii de la UNIMEDIA.

În aceste condiţii, sunt nevoit să anunţ public că atât eu, cât şi colegii mei, riscăm să fim arestaţi, deoarece nu scriem pe placul preşedintelui Voronin (cu mandat expirat!).

Arestul e posibil în contextul în care am primit mai multe sms-uri de intimidare şi de atenţionare, iar guvernarea comunistă îşi permite să aresteze şi alţi jurnalişti în plină stradă.

Să nu credeţi că vom deveni deodată „grivei”, ca să fim pe placul cuiva. Rămânem pe aceleaşi poziţii şi vom continua să informăm imparţial şi operativ publicul online. Plus, ceva mai precauţi.

Cât despre eticheta „fascist”, îi anunţ pe “jurnaliştii” de la fiţuica „Comunistul” că lucrurile se vor schimba în Republica Moldova. Şi atunci vom discuta de pe poziţii egale cine e „fascist” şi cine e lichea.

Vezi mai mult

Cautăm o soluţie ca UNIMEDIA să revină online

Нравится

Publicat la 10 Apr, 2009; 4,414 afișări;; 10 comments; tag-uri:

[UPDATE, 17:51] Cu toată blocada autorităţilor, am găsit o soluţie intermediară ca toţi vizitatorii de pe UNIMEDIA.md să fie automat redirecţionaţi către UNIMEDIA.info. Voi reveni când vom găsi o soluţie finală.

Cred că deja ştii cu siguranţă că UNIMEDIA nu poate fi accesată din Republica Moldova, inclusiv şi de peste hotare. Indiscutabil, este un ordin de sus, iar persoanele vinovate vor ajunge într-o zi să răspundă pentru asta! Astfel, până vom avea o conducere democrată, suntem nevoiţi să găsim o soluţie viabilă ca UNIMEDIA să fie online.

În scurt tim, vă vom anunţa despre decizia luată. Vă mulţumesc că sunteţi alături.

Vezi mai mult

(foto) Am parcurs 400 km ca să-mi ridic certificatul de vot

Нравится

Publicat la 04 Apr, 2009; 3,081 afișări;; 23 comments; tag-uri:

Ieri, 3 aprilie, am fost în r. Glodeni (nordul Moldovei), ca să-mi ridic certificatul pentru dreptul de vot. În drum spre locurile unde am copilărit, mi-am sunat rudele, prietenii şi cunoscuţii (care nu ştiam dacă au o opţiune clară de vot) ca să mai „punem ţara la cale”.

Astfel, deşi am cheltuit aproape toţi banii din cont, am rămas mulţumit că mi-am făcut prima parte din datoria mea de cetăţean.

Mâine, 5 aprilie, merg la vot şi voi alege unul dintre partidele, care vor aduce schimbarea pe scena politică moldovenească:

PS: Am expus mai sus poziţia mea subiectivă, care nu corespunde neapărat cu poziţia oficială a New Media Group (compania a lucrat în această campanie electorală cu toate partidele politice interesate – AMN, PL, PLDM, MAE, PSD şi PDM).

Vezi mai mult