(foto) La 28 februarie, iubita mea a împlinit 20 de ani. La Mulţi Ani, Nadia!

Нравится

Publicat la 28 Feb, 2009; 5,213 afișări;; 19 comments; tag-uri:

La 28 februarie 2009 este ziua de naştere a iubitei mele. Nadia împlineşte frumoasa vârstă de 20 de ani. Am felicitat-o „cu noaptea în cap”. I-am dăruit un buchet de 21 de trandafiri şi un accesoriu, pe care şi-l dorea de mai mult timp. Nu am putut rezista ca să nu imortalizez acele clipe de fericire cu ajutorul telefonului mobil.

Nu vă spun cum am felicitat-o, dar cred că ziua de azi va rămâne întipărită pentru mult timp în memoria iubitei mele. La Mulţi Ani, Nadia!

Vezi mai mult

Urmăreşte aici prima emisiune a DUELULUI POLITIC: Muşuc îl acuză pe Chirtoacă că s-a întâlnit în secret cu Voronin

Нравится

Publicat la 24 Feb, 2009; 2,902 afișări;; 32 comments; tag-uri: , ,

Vă propun să urmăriţi mai jos “Duelul politic”, o emisiune de dezbateri electorale, realizată în parteneriat de către portalul de ştiri UNIMEDIA, postul de radio “Vocea Basarabiei” şi studioul tv “Basarabia 1”.

Este prima emisiune tv pe care am moderat-o. Recunosc, am avut un pic de emoţii. Am gafat la începutul emisiunii când am pronunţat “Vocea Basarabia” în loc de “Vocea Basarabiei”. Ulterior, “am prins la curaj”. Rog să mă criticaţi constructiv mai jos la comentarii ca să fiu mai bun pentru alte emisiuni.

Din păcate nu am reuşit să adresez mai multe întrebări interesante, inclusiv şi de la vizitatorii blogului. “Am învăţat lecţia” şi voi fi mai atent data viitoare.

Aici veţi găsi arhiva emisiunii.

cod embed:
<embed src=”http://www.unimedia.md/lib/videoplayer/player.swf” width=”450″ height=”328″ bgcolor=”000000″ allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always” flashvars=”file=http://www.unimedia.md/content/duelulpolitic/1.flv&plugins=embed-1″></embed> 

Vezi mai mult

(video) Coaliţia 2009 cheamă la un vot anti-corupţie!

Нравится

Publicat la 22 Feb, 2009; 2,208 afișări;; 3 comments; tag-uri: ,

Coaliţia 2009, formată din ONG-urile active din Republica Moldova, invită alegătorii la un vot conştient şi la un vot anti-corupţie. Vă propun să vedeţi mai jos un super-filmuleţ şi să transmiteţi colegilor şi prietenilor să-l vadă.

Vezi mai mult

(video) Spot pentru programatori: Votează!

Нравится

Publicat la 21 Feb, 2009; 3,266 afișări;; 13 comments; tag-uri: ,

Am scris “pentru programatori” ca să fie mai “funny”. Filmuleţul este bun şi pentru cei cu spirit civic, dar care se îndoiesc dacă merită sau nu să participe la vot. Vă spun yo: merită! Nu crezi? Priveşte filmuleţul de mai jos.

Filmuleţ realizat de GIB CLUJ

Vezi mai mult

(video) DUEL VERBAL: Tudor Darie vs Serghei Sîrbu

Нравится

Publicat la 21 Feb, 2009; 3,416 afișări;; 20 comments; tag-uri: , ,

Azi, 21 februarie 2009, am asistat la o ilegalitate. Consiliul electoral al circumscripţiei electorale municipale Chişinău nr. 1 a adoptat o decizie prin care susţine că portalul de ştiri UNIMEDIA a încălcat legislaţia electorală.

Aici găseşti poziţia oficială a UNIMEDIA referitor la aceste acuzaţii.

Autorul formal al contestaţiei este Serghei Sîrbu, un tânăr jurist care reprezintă ditamai Partidul Comuniştilor din Republica Moldova.

Azi am avut un duel verbal cu acest tânăr comunist, care a înfiorat opinia publică în ultimele zile după ce susţine cu atâta tupeu acuzaţiile absurde ale PCRM la adresa partidelor de opoziţie.

A venit şi rândul UNIMEDIA. Vedeţi mai jos cum a fost acest duel verbal. Am avut impresia că comunistul Sîrbu (cacofonie necesară!) a fost vădit emoţionat! Aştept părerea ta la rubrica comentarii ;)

Vezi mai mult

Comuniştii şi-au creat propria Coaliţie 2009

Нравится

Publicat la 19 Feb, 2009; 2,272 afișări;; 5 comments; tag-uri: ,

Azi, 19 februarie, a fost lansată Coaliţia „controlul civic – alegeri 2009”, transmite Basa-press. Coaliţia este condusă de Alexandru Barbov, fostul director al postului de televiziune NIT. Cred că asta spune totul.

Potrivit Basa-press, coaliţia „va prezenta numele şi prenumele candidaţilor electorali, a tuturor formaţiunilor politice care vor încălca legislaţia electorală”. Tot Barbov menţionează că „în cadrul „Coaliţiei 2005”, monitorizarea alegerilor parlamentare din 2005 nu a fost destul de transparentă”.

Mda… lupta politică devine tot mai strânsă. Consider că pasul respectiv al comuniştilor este încă o greşeală. Anterior, aceştia au creat tot felul de uniuni de alternativă ale scriitorilor, ale jurnaliştilor etc, care au suferit eşec.

E clar că Moldova 1, NIT şi Eu TV vor mediatiza pe larg „rapoartele independente” ale acestei coaliţii. Dar, pe de altă parte, organizaţiile internaţionale, care monitorizează alegerile şi susţin activitatea Coaliţiei 2009, ar putea să penalizeze PCRM-ul pentru aceste excese.

Tot show-ul mediatic, creat artificial de presa afiliată puterii la adresa opoziţiei, care „bate şi fură alegătorii”, se poate întoarce împotriva lor. Şi atunci nimic nu îi va mai putea salva. Nici măcar imaginea lui Voronin.

Vezi mai mult

Mesaj către bloggeri: Blogosfera poate mobiliza diaspora să participe la vot!

Нравится

Publicat la 16 Feb, 2009; 2,084 afișări;; 2 comments; tag-uri:

Urmează să lansăm pe net o acţiune de mobilizare a cetăţenilor moldoveni din diasporă să participe la vot şi să-şi convingă rudele şi prietenii de acasă să voteze schimbarea. Precizam că iniţiativa este una civică, fără de afiliere politică.

Dacă eşti un blogger interesat, scrie la adresa voteaza5aprilie@gmail.com un mesaj cu titlul „mă implic”. Data limită – 19 februarie 2009, orele 18:00. Ulterior, revenim cu detalii suplimentare şi discutăm despre cum ne mobilizăm.

Blogosfera poate mobiliza diaspora să participe la vot!

PS: Despre acest subiect a mai scris şi Nicu Popescu.

PS2: Până în acest moment (marţi, 17 februarie, orele 10:00), 14 bloggeri şi-au manifestat interesul să se implice în cadrul acţiunii.

Vezi mai mult

Banc electoral… cu comunişti! :)

Нравится

Publicat la 16 Feb, 2009; 3,822 afișări;; 8 comments; tag-uri:

Se spune ca, la facerea lumii, Dumnezeu, pentru a-i ajuta pe oameni sa prospere, a hotarit sa dea fiecaruia cite doua virtuti.

Si facu asa:
- pe elvetieni i-a facut ordonati si respectuosi fata de legi
- pe englezi – perseverenti si studiosi
- pe japonezi – muncitori si rabdatori
- pe francezi – culti si rafinati
- pe spanioli – veseli si ospitalieri

Cand ajunse la moldoveni, se intoarse catre ingerul care scria si-i zise: “Moldovenii vor fi inteligenti, cinstiti si comunisti”.

Cand termina facerea lumii, ingerul ii atrase atentia: “Doamne, ai dat tuturor popoarelor cite doua virtuti, iar moldovenilor trei; in acest fel ei ii vor depasi si exploata pe toti ceilalti.”

“Aoleu, asa e! Ai dreptate! Da, dar virtutile dumnezeiesti o data acordate, nu se pot lua inapoi; Asa ca, Fie, Moldoveniii sa aiba trei virtuti! Doar ca nimeni nu va putea avea mai mult de doua in acelasi timp!”

Si astfel iata ce s-a intimplat: Moldoveanul care e comunist si cinstit, nu poate fi inteligent. Cel care e inteligent si comunist, nu poate fi cinstit. Iar cel care e inteligent si cinstit nu poate fi comunist.

PS: Trimite acest bank la cel putin 20 de cunoscuti! Atentie! Daca nu o faci in zece minute, pe monitor ti se va instala pentru totdeauna o poza de-a lui Voronin :)

Banc via Valentina Basiul.

Vezi mai mult

(video) Spotul electoral al Partidului Liberal. Plusuri şi minusuri.

Нравится

Publicat la 16 Feb, 2009; 6,339 afișări;; 16 comments; tag-uri: ,

A început campania electorală şi partidele şi-au elaborat şi spoturile electorale. Mai jos prezint un spot electoral al Partidului Liberal şi schiţez câteva puncte forte, dar şi minusuri ale acestuia.

Puncte forte:
- se urmăreşte asocierea Partidului Liberal cu Uniunea Europeană. Sigla PL are o cunună de stele galbene şi se asociază cu drapelul UE. Sintagma “Uniunea Europeană” se menţionează de câteva ori în spotul electoral;
- PL a ales “schimbarea” ca mesaj electoral. Pas corect. Schimbarea este pe buzele alegătorilor şi asocierea acestui cuvânt cu PL va adăuga voturi în “visteria” partidului;
- Melodia de fundal aparţine regretatului cuplu Ion şi Doina Aldea Teodorovici. O alegere reuşită, din perspectiva faptului că PL se poziţionează pe nişa electoratului cu valori naţionale;
- prezenţa lui Dorin Chirtoacă. Inclusiv vocea acestuia de la sfârşitul spotului, care îndeamnă alegătorii să voteze pentru PL.

Puncte slabe:
- Fontul utilizat (şi puţin deformat) creează o impresie de parcă la elaborarea spotului au lucrat amatori;
- Există un mit în rândurile alegătorilor indecişi că PL nu are o echipă puternică, cu care să vină în Parlament şi Guvern. Alegătorul aşteaptă să vadă forţa PL. În acest spot apar liderii partidului. Echipa nu se vede! E tema de acasă pentru responsabilii de imaginea PL în alegeri;
- La finalul spotului video sigla PL este foarte mică. Greşit! Sigla trebuie să se vadă bine pentru că alegătorul să o memorizeze şi să aplice ştampila “votat” în dreptul ei.

Concluzia:
Deşi cu unele mici greşeli “tehnice”, spotul electoral este unul, în general, bun, care asociază Partidul Liberal cu Uniunea Europeană şi Schimbarea din 2009. Şi, cel mai important, va aduce voturi!

Vezi mai mult

(video) Comuniştii folosesc imaginea lui Putin, Băsescu şi Barroso în campania electorală

Нравится

Publicat la 14 Feb, 2009; 4,472 afișări;; 24 comments; tag-uri: , , , ,

Actuala campanie electorală riscă să se transforme în cea mai murdară din istoria Republicii Moldova. Deşi au acces la putere pe cale legală în 2001, comuniştii vor să se menţină la guvernare pe căi ilegale. Asta o demonstrează şi multiplele încălcări ale legislaţiei electorale, comise de Partidul Comuniştilor în primele zile de campanie. Prezint mai jos un nou exemplu în care comuniştii folosesc imaginea lui Putin, Băsescu şi Barroso în campania electorală.

Din start trebuie să precizez că art. 12 al Regulamentului CEC privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 se prevede expres că “se interzice combinarea de culori şi/sau sunete care evocă simbolurile naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor video sau audio în care apar personalităţi istorice din Moldova şi de peste hotare, precum şi simbolica statelor străine, organismelor internaţionale, dar şi imaginea persoanelor oficiale străine”.

Deşi prevederea de mai sus este obligatorie pentru toţi concurenţii electorali, Partidul Comuniştilor o încalcă în mod flagrant şi folosesc imaginea lui Putin, Băsescu şi Barroso în campania electorală. Acest lucru poate fi urmărit într-un filmuleţ electoral al PCRM, plasat pe site-ul formaţiunii (vezi mai jos):

Vezi mai mult