Se doreşte distrugerea portalului de ştiri UNIMEDIA în preajma campaniei electorale

Нравится

Publicat la 31 Jan, 2009; 2,677 afișări;; 10 comments; tag-uri: ,

UNIMEDIA a fost ţinta unui atac IT puternic din partea unor persoane necunoscute. Nu pot să citesc gândurile atacatorului şi intenţiile acestuia, dar o maximă latină – “Cui prodest?” – mă ajută să înţeleg situaţia. Deci, cui foloseşte faptul ca să fim reduşi la tăcere? Şi, în special, de ce?!

Unii vizitatori mai cârcotaşi se vor întreba, probabil, dacă merită în general să fim luaţi în consideraţie şi dacă se justifică organizarea unui atac asupra serverului companiei NMG? Decide fiecare pentru sine. Am să precizez doar că audienţa UNIMEDIA a crescut în luna ianuarie cu circa 50% şi se ridică la circa 100 000 de vizitatori unici pe lună… Iar contextul este unul cât se poate de relevant: începe oficial campania electorală!

Deci, deşi nu pot să citesc gândurile şi intenţiile atacatorului, concluzia mea este că se doreşte distrugerea portalului de ştiri UNIMEDIA în preajma campaniei electorale.

Vezi mai mult

Hoţul strigă: “Hoţul!”

Нравится

Publicat la 30 Jan, 2009; 2,567 afișări;; 9 comments; tag-uri: ,

Sergiu Praporşcic, directorul FLUX, nu a putut găsi alte gânduri mai înţelepte să publice în editorialul de astăzi (treceţi direct la ultimul paragraf). Îmi este milă şi silă de el…

Să vă păzească Dumnezeu de aşa oameni!

La acest subiect au mai scris Vasile Galuşca şi Dumitru Ciorici.

Vezi mai mult

(foto) Şoferul de la TV7 parchează maşina în centrul intersecţiei

Нравится

Publicat la 29 Jan, 2009; 2,655 afișări;; 9 comments; tag-uri: ,

Ieri, 28 ianuarie, am fost martorul unui incident haios. Şoferul de la postul privat de televiziune TV7 a parcat maşina în centrul intersecţiei străzilor Şciusev cu M. Eminescu (în faţa Consiliului Coordonator al Audiovizualului). Deşi eram grăbit, m-am oprit şi am făcut două poze cu telefonul mobil. No comment!

Vezi mai mult

Comuniştii sunt în agonie. Opoziţia se organizează tot mai bine. Există premisele necesare pentru Schimbarea din 2009.

Нравится

Publicat la 26 Jan, 2009; 2,460 afișări;; 16 comments; tag-uri: , ,

Spre seara zilei de azi, 26 ianuarie, am realizat o scurtă analiză a evenimentelor şi am ajuns la concluzia că, în timp ce Partidul Comuniştilor este în agonie, partidele de opoziţie se organizează tot mai bine. Altfel spus, există premisele necesare pentru Schimbarea din 2009.

Ca să fiu înţeles vă ofer şi argumentele de rigoare:
1. Partidul Comuniştilor este în agonie;
2. Peste 500 de femei din toate raioanele republicii au constituit Organizaţia de Femei a Partidului Liberal, ceea ce înseamnă că sporesc forţele PL;
3. Partidul Liberal Democrat din Moldova cere verde pentru Podul de peste Prut. În acest mod, PLDM adoptă o tactică foarte reuşită, abordând deschis problemele cetăţeanului de la nivel local.

Deci, dragi vizitatori, dacă PCRM va continua aceeaşi strategie de „îngropare” a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, (fapt ce are ca efect victimizarea edilului capitalei şi sporirea capitalului electoral al PL), iar partidele de opoziţie vor continua cu acţiuni energice contra guvernării comuniste (fără atacuri reciproce!), atunci există şanse ca în primăvara 2009 să tragem în piept mai mult „aer al libertăţii şi al schimbării”. Aşa să ne ajute Dumnezeu! ;)

Vezi mai mult

(video) Comunistul Victor Ţvircun vorbeşte limba română?

Нравится

Publicat la 25 Jan, 2009; 3,093 afișări;; 11 comments; tag-uri: , , ,

Să vezi şi să nu crezi! Fostul ministru al educaţiei, comunistul Victor Ţvircun, vorbeşte limba română! Cel puţin aşa reiese dintr-o declaraţie a domniei sale, pe care a oferit-o pentru Pro TV Chişinău. Am descărcat materialul video şi l-am montat un pic, pentru a evidenţia aspectele importante. Vezi mai jos!

Şi când îmi aduc aminte ce promotor înflăcărat al moldovenismului mai era Victor Ţvircun… inclusiv cum ne băga pe gât istoria integrată, pentru care am fost nevoit să organizez şi acţiuni simbolice de protest… Off, iartă-i Doamne, că nu ştiu ce fac!

Vezi mai mult

(video) Politicienii de la Chişinău au trecut cu brio testul “Unirii Principatelor Române”. Vezi cum se dărâmă clădirea în care a fost votată unirea Moldovei cu Ţara Românească

Нравится

Publicat la 24 Jan, 2009; 2,798 afișări;; 6 comments; tag-uri: ,

Azi, 24 ianuarie 2009, se împlinesc 150 de ani de la Unirea Principatelor Române după dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Aşa că m-am gândit “să testez” politicienii de la Chişinău la capitolul istorie.

De dimineaţă, am dat câte un sunet liderilor partidelor de opoziţie* şi i-am întrebat: “Care este importanţa zilei de 24 ianuarie pentru Dvs.?” (fără a preciza că e vorba de 24 ianuarie 1859, când a fost realizată Unirea Principatelor).

Iniţial, consideram că „voi prinde pe picior greşit” pe unii dintre politicieni. Am rămas plăcut surprins cum toţi liderii politici au răspuns corect. Mai mult decât atât, nu doar liderii politici de dreapta, dar şi cei de stânga au apreciat pozitiv actul Unirii Principatelor.

Dumitru Diacov m-a întrebat zâmbind: “Aţi vrut să mă prindeţi dacă ştiu semnificaţia zilei?”. Dumitru Braghiş nu ştia exact câţi ani se împlinesc, iar Serafim Urechean a confundat Unirea de la 1859 şi Unirea de la 1918. Răspunsurile integrale le puteţi citi aici.

Mai jos vez cum se dărâmă clădirea în care a fost votată unirea Moldovei cu Ţara Românească. Mai multe detalii vezi aici.


* cu excepţia lui Iurie Roşca, liderul PPCD, deoarece dânsul de fiecare dată închide receptorul când este contactat de către reporterii UNIMEDIA. Dacă va binevoi să răspundă la apelurile noastre (aşa cum o face, spre exemplu, colegul său Vlad Cubreacov 1, 2, 3), UNIMEDIA va publica şi poziţia liderului PPCD.

Vezi mai mult

Creşte blogosfera politică. Pe cine mai doriţi „să blogăm”?

Нравится

Publicat la 23 Jan, 2009; 2,168 afișări;; 18 comments; tag-uri:

Recent, agenţia de comunicare online AdCenter a mai lansat un blog politic – cel al deputatului AMN, Leonid Bujor. În acest mod, pe lângă interesul comercial, ne propunem să aducem politicienii mai aproape de interesele şi preocupările cetăţenilor simpli. Totuşi, este loc şi pentru alţi bloggeri politici. Mi-a făcut o listă proprie. Te rog să o completezi.

Deci, în lista mea sunt:
1. Dorin Chirtoacă, primarul capitalei, vice-preşedinte PL,
2. Alexandru Tănase, prim-vicepreşedinte PLDM,
3. Oleg Serebrian, prim-vicepreşedinte PDM,
4. Serafim Urechean, preşedinte AMN,
5. Iurie Roşca, preşedinte PPCD,
6. Marian Lupu, preşedintele Parlamentului,
7. Anatol Şalaru, vice-preşedinte PL.

Lista nu este “finală”. Te rog să o completezi. ;)

Vezi mai mult

Eminescu l-a chemat la ceruri pe Grigore Vieru. Aştept să fie decretate trei zile de doliu naţional!

Нравится

Publicat la 18 Jan, 2009; 6,985 afișări;; 26 comments; tag-uri: , ,

Republica Moldova este în doliu. A murit marele poet Grigore Vieru. Cel care s-a născut în „cel mai tânăr an când se iubeau părinţii” săi şi care a visat toată viaţa să poată trece Prutul. Un om de geniu. Un Eminescu al Basarabiei. Un poet care ocupă o filă importantă în cultură românească şi cea universală. E cazul ca autorităţile de la Chişinău să dea dovadă de bun simţ şi să decreteze trei zile de doliu naţional.

Simbolic mi se pare faptul că stupidul accident rutier s-a produs în timp ce poetul Grigore Vieru se întorcea de la un eveniment, în cadrul căruia l-a omagiat pe poetul Mihai Eminescu. UNIMEDIA a titrat “Eminescu l-a chemat la ceruri…

Vă invit să urmăriţi şi o colecţie de poezii, semnate de către poetul Grigore Vieru. Sunt superbe!

PS: L-am apreciat la justa valoare pe Grigore Vieru în timpul vieţii? “A meritat” oare să fie acuzat de complicitate cu serviciile secrete? „Eminescu să ne judece!”

Vezi mai mult

Cred că AMN ar putea câştiga războiul informaţional în cazul Svetlanei Chifa dacă va acţiona rapid şi inteligent

Нравится

Publicat la 15 Jan, 2009; 2,633 afișări;; 11 comments; tag-uri: , , ,

Confirm ce am scris în titlu: cred că AMN ar putea câştiga războiul informaţional în cazul Svetlanei Chifa dacă va acţiona rapid şi inteligent. Explic ce am în vedere. Azi, 15 ianuarie, Procuratura Generală a lansat două acuzaţii foarte grave la adresa Alianţei Moldova Noastră. E vorba de următoarele acuzaţii: (1) Svetlana Chifa ar fi creat o grupare criminală pentru trafic de copii şi (2) Serafim Urechean ar fi comandat asasinarea lui Iurie Roşca.

Cui îi servesc aceste acuzaţii? Logic, Partidului Comuniştilor. De ce? Pentru a asocia Alianţa Moldova Noastră cu label-urile “grupare criminală” şi “asasinat”. În perspectiva alegerilor parlamentare, dacă se reuşeşte această asociere, atunci AMN vă scădea în preferinţele alegătorilor.

Totuşi, AMN poate câştiga acest război informaţional. Cel puţin în cazul Svetlanei Chifa.

În cadrul conferinţei de presă de azi s-a expus o informaţie interesantă: “Elena Borunova, fata care a fost adoptată în dosarul în care Svetlana Chifa a fost arestată, locuieşte peste hotarele ţării în condiţii normale, este mulţumită de familia adoptivă şi este indignată că Svetlana Chifa suferă în acest caz. Mai mult decât atât, Elena Borunova este gata să vină la Chişinău pentru a o susţine pe şefa direcţiei drepturilor copilului din primăria mun. Chişinău.

Astfel, sunt posibile două scenarii.

Primul. Instanţa de judecată o va recunoaşte vinovată pe Svetlana Chifa de implicarea în adoptarea ilegală a copiilor (sigur, e posibil şi clasarea dosarului, dar e puţin probabil după modul în care a început “ofensiva”). Vor urma “plimbări” prin instanţele naţionale. Cazul ar putea ajunge la CEDO. Svetlana Chifa va câştiga şi, în acest mod, primeşe şi despăgubiri din partea autorităţilor. Dar… această procedură durează mult timp… iar alegerile vor fi deja consumate, iar imaginea AMN – grav afectată. Hm…

Al doilea scenariu (pe care îl recomand pentru AMN). Informaţia de azi lansată la conferinţa de presă să fie utlizată. Rapid. Fie că domnişoara, care acum locuieşte în SUA, vine la Chişinău şi vorbeşte în cadrul unei conferinţe de presă despre cum se simte în actuala familie sau, cel puţin, să fie expediată presei din Republica Moldova o înregistrare video cu ea (foarte uşor de realizat).

Astfel, chiar dacă propaganda comunistă va vorbi despre “adoptare ilegală”, “grupări criminale” etc, alegătorul simplu va face diferenţa. În timp ce unii acuză (PCRM), iată cum fetiţa se simte bine în noua ei familie şi la această situaţie a contribuit Svetlana Chifa (AMN). Aici va fi atinsă “coarda emoţională” a alegătorilor (în special, a alegătoarelor). Va urma efectul bumerangului, unde comuniştii vor pierde din imagine, iar AMN va câştiga vizibilitate şi va părea mai… simpatică! ;)

Vezi mai mult

(audio) Emisiune de analiză la Vocea Basarabiei: rezultatele şi planurile de viitor ale proiectului 2009.md

Нравится

Publicat la 13 Jan, 2009; 1,965 afișări;; 5 comments;

Prima etapă a proiectului online 2009.md s-a încheiat! E timpul pentru o scurtă evaluare şi schiţarea planurilor de viitor. În cadrul unei emisiuni de analiză de la postul de radio Vocea Basarabiei, am discutat acest subiect împreună cu jurnalistul Valeriu Saharneanu şi colegul meu Dumitru Ciorici. Vă invit să vă exprimaţi punctul de vedere referitor la aşteptările, pe care le aveţi pentru a doua etapă de dezvoltare a site-ului 2009.md.

Mai jos găsiţi emisiunea integrală de la postul de radio Vocea Basarabiei:

New Media Group intenţionează să relanseze site-ul 2009.md, în momentul în care va începe campania electorală. Ne propunem să dezvoltăm un site dedicat alegerilor parlamentare din primăvara 2009, pe care să se regăsească informaţii detaliate despre activitatea partidelor, platformele politice, profilurile candidaţilor la funcţia de deputat, harta influenţei politice, grafice interactive despre cheltuielile din campanie, analize politice, articole scrise de bloggeri etc.

2009.md nu va fi un concurent direct al alegeri.md ci, mai degrabă, un site complementar, care va oferi vizitatorilor informaţie suplimentară la tematica alegerilor.

Vă invit mai jos să vă exprimaţi punctul de vedere referitor la aşteptările pe care le aveţi pentru a doua etapă de dezvoltare a site-ului 2009.md. La treabă!

La acest subiect a mai scris şi Vasile Galuşca.

Vezi mai mult