(foto) I-am transmis lui Băsescu dosarul forumiştilor din Republica Moldova

Нравится

Publicat la 31 Jul, 2009; 28,902 afișări;; 14 comments; tag-uri: , ,

Revin acum cu unele detalii despre vizita în România de la mijlocul lunii iulie. Am decis atunci să amân publicarea acestui post, deoarece nu era cazul să ofer motive în plus pentru speculaţii presei pro-comuniste în plină campanie electorală. Şi aşa au utilizat destul această vizită pentru a speria alegătorii de limbă rusă cu aşa-zisul „pericol al românismului”.

Deci, în cadrul vizitei, delegaţia din Republica Moldova (au participat mai mulţi manageri media, reprezentanţi ai mediului academic şi ai societăţii civile) s-a întâlnit cu preşedintele României Traian Băsescu, ministrul de externe Cristian Diaconescu, preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase şi preşedintele comisiei de politică externă a Senatului Titus Corlăţean.

Am discutat despre regimul de vize, acordarea cetăţeniei româneşti, situaţia presei în Republica Moldova, libertatea de exprimare etc.

Personal, nu am ratat ocazia de a transmite dosarul forumiştilor din Republica Moldova preşedintelui român Traian Băsescu. Acest dosar conţine demersurile autorităţilor, prin care ni s-au solicitat adresele IP ale vizitatorilor în anul 2008, scrisoarea de avertizare de la MoldData precum că am putea rămâne fără de numele de domeniu www.unimedia.md şi alte documente.

Sunt conştient că România nu va putea discuta pe relaţie bilaterală cu autorităţile de la Chişinău despre situaţia forumiştilor, dar am considerat necesar ca preşedintele unui stat membru al Uniunii Europene, cum este România, să aibă aceste documente pentru a înţelege mai bine modul în care guvernarea comunistă a ştiut să susţină presa online şi libertatea de exprimare pe Internet. Aş fi procedat la fel dacă m-aş fi întânit cu Sarkozy sau Merkel.

Vedeţi mai jos câteva link-uri din presa comunistă despre vizita de la Bucureşti şi câteva poze (sursa: presidency.ro şi mae.ro):

http://www.pcrm.md/main/index.php?action=news&id=1644
http://nit.md/news/Romnia-va-susine-financiar-presa-de-opoziie-de-la-Chiinu/?lang=ro
http://www.newsmoldova.ru/news.html?nws_id=828655

Comments

comments