(video) Vladimir Voronin: Of, Doamne, pe şini l-am ales, pe şini l-am ales?.. îi nevoie ;)

Нравится

Publicat la 28 Jun, 2008; 3,854 afișări;; 22 comments; tag-uri: ,

După ce spuneam anterior că îmi este ruşine de preşedintele Voronin, de data aceasta am râs cu poftă vreo cinci minute în şir de perlele şefului statului. Sunt tari de tot! Şi aşa cum sunt empatic de felul meu, m-am gândit să împart din „fericire” cu vizitatorii blogului. Aşa că am montat un material video şi îl prezint mai jos.

Cele mai importante „declaraţii”:
Sideat vse, derjatsea za golovu… oi, oi… pe şini l-am ales, pe şini l-am ales?.. Of, Doamne, şi sî faşim. Uăi, dap’ voi gândiţi-vă! (…) Poshel i otpustil… Ăăăăăă… las’ că ei se vor clarifica acolo… sunt nacealnişi, ei se vor înţelege unu cu altu’ (…) Ne smotrea na krichi iz storonî, komu nravitsea, ne nravitsea, tam Cuşnir, Jalobă, Pavlicenco… Doamne fereşte, ăto vseo! Iiiiiii…. îi nevoie… vot!

Părerea mea:
Preşedintele Voronin are un limbaj suburban, asemeni unui cioban de la o stână cu oi, care conduce o turmă (adică, pe noi!).

Totuşi, şeful statului a spus şi un lucru important. „Izbiratelinaia culitura – ăto oceni serioznâi vopros” (Cultura alegătorilor reprezintă un subiect foarte important – traducere). Păi, tovarăşe Voronin, aici sunt şi eu de acord cu Dvs. Dacă până în 2009 cultura alegătorilor va creşte (şi sunt sigur că aşa va fi), atunci politicieni ca Dvs. o să se regăsească pe o filă neagră a istoriei Republicii Moldova. În 2009, această clasă politică trebuie „măturată”, ca în locul ei să vină o nouă clasă de politicieni!

Vezi mai mult

(video) “L-am prins” pe Marc Tkaciuk la “intersecţia” pactului Molotov – Ribbentrop

Нравится

Publicat la 28 Jun, 2008; 2,857 afișări;; 10 comments; tag-uri: , , ,

Azi a fost o situaţie interesantă pentru mine şi m-am gândit “s-o bag” pe gât şi vizitatorilor blogului, în speranţa că va fi interesantă şi pentru voi. Deci, azi, 28 iunie, “l-am prins” pe Marc Tkaciuk – cel supranumit “materia cenuşie” a preşedintelui Voronin. Acesta se coborâse de la Preşedinţie şi, după ce a aruncat o privire protestatarilor de la PL, şi-a continuat drumul. L-am ajuns din urmă, m-am prezentat, şi i-am cerut să-mi spună ce crede despre ziua de 28 iunie 1940 şi pactul Molotov – Ribbentop. În timp ce Tkaciuk s-a oprit “să-mi explice” (în rusă) de ce Republica Moldova nu ar avea nicio legătură cu acest document secret, a tăbărât şi presa independentă de la Chişinău, care alergase din urmă. Vedeţi mai jos discuţia noastră şi un material video la subiect.

Tudor Darie: “Ce părere aveţi despre ziua de azi?”

Marc Tkaciuk: “Dar ce este astăzi?”

Tudor Darie: “Azi e 28 iunie, ziua în care a fost pus în acţiune pactul Molotov – Ribbentrop… Care este părerea dvs despre această zi?”

Marc Tkaciuk: “În ce sens?”

Tudor Darie: „În sens direct… sunteţi cetăţean al Republicii Moldova”

Marc Tkaciuk: „Da, sunt cetăţean al Republicii Moldova, dar pactul Molotov – Ribbentrop nu are nicio legătură cu Republica Moldova. El are legătură cu relaţiile dintre Uniunea Sovietică şi Regatul Român”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RwlQ1zTrOd8[/youtube]

Părerea mea:
Consilierul prezidenţial Marc Tkaciuk s-a comportat ca un bădăran. Iniţial, a încercat să evite întrebarea. Doar după ce am insistat, a acceptat să răspundă la o singură întrebare. Ulterior, a aruncat ziariştilor o privire răutăcioasă, a întors spatele şi a plecat. Mda… iată aşa se comportă un consilier prezidenţial, care este plătit din bani publici (adică din impozitele pe care le achit inclusiv şi eu). În concluzie, mă conving încă o dată, clasa politică actuală este rămolită şi trebuie schimbată în 2009!

PS: Azi am făcut-o pe “reporterul”, deoarece avem o criză de resurse umane la UNIMEDIA în ultima perioadă. În curând, revenim la normalitate ;)

Vezi mai mult

V-aţi dezamăgit în liderii partidelor? Depuneţi cerere de aderare la PL sau PLDM ;)

Нравится

Publicat la 27 Jun, 2008; 2,481 afișări;; 10 comments; tag-uri: , , , , ,

V-aţi dezamăgit în liderii partidelor? Depuneţi cerere de aderare la PL sau PLDM – aşa poate fi caracterizată pe scurt “migraţia politică” în Republica Moldova, beneficiarii căreia sunt PL şi PLDM. În ultima jumătate de an, organizaţii teritoriale întregi de la diferite partide politice, printre care PDM, PPCD, PNL sau PSD, au părăsit formaţiunea din care făceau parte şi au aderat la alte partide politice. Beneficiarul principal al “migraţiei politice” este, indiscutabil, Partidul Liberal Democrat. Apar şi unele semne că “dezamăgiţii” încep să se reorienteze şi către Partidul Liberal. Azi, un grup de membri ai PUM din Ialoveni, Codru şi Orhei au aderat la PL. Astfel, până în 2009, în timp ce PPCD, PDM, PSD şi AMN vor mai pierde membri, PL şi PLDM îşi vor “îngroşa” rândurile simpatizanţilor.

De ce spun asta? Păi, e simplu: PL şi PLDM sunt unicile partide politice de pe eşichierul autohton, care cresc vizibil în mintea alegătorilor. Şi vor creşte în continuare. Acesta este atât rezultatul votului din 4 aprilie, cât şi dorinţa alegătorilor de a promova o nouă clasă politică în Republica Moldova.

Vezi mai mult

“Pedofilie politică” la tabăra pionerilor din Floreşti

Нравится

Publicat la 26 Jun, 2008; 2,573 afișări;; 21 comments; tag-uri: , ,

Azi dimineaţă, UNIMEDIA a publicat un articol referitor la transformarea unei tabere de odihnă a copiilor din Floreşti într-o tabără a pionerilor. Am rămas şocat. Cu atât mai mult că la eveniment au participat primarul satului şi vice-preşedintele raionului, care au legat câte o cravată roşie la gâtul copiilor. La câteva minute de la publicarea ştirii, am discutat cu reprezentanţii a două partide politice, care s-au arătat alarmaţi faţă de acest caz şi au anunţat că vor face azi câte o interpelare în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului. Acum, vreau să-l întreb pe preşedintele Voronin dacă, în acest caz, este sau nu vorba de “pedofilie politică”?

Pentru cei care au uitat am să aduc aminte că în noiembrie 2003 mii de studenţi au ieşit în faţa preşedinţiei ca să protesteze faţă de pericolul ca preşedintele Voronin să semneze memorandumul Kozak (sunt unul dintre cei care “am scos” studenţii de la FRIŞPA la protest). Ulterior, şeful statului declara într-un interviu la Moldova 1 că ar fi vorba de “pedofilie politică”. Acum, tovarăşe Voronin, cât de pedofil este Partidul Comuniştilor dacă îndobitoceşte şi îndoctrinează politic copiii şi la taberele de odihnă?

Vezi mai mult

“A murit” de ziua mea. Rog să-mi expediaţi numerele voastre de telefon

Нравится

Publicat la 21 Jun, 2008; 2,530 afișări;; 8 comments; tag-uri:

E vorba de telefonul meu mobil – Nokia N3660. 19 iunie 2008. Seară târzie. Merg la salsa, Booztime. Dansuri pe ritmuri latino. A continuat o seară frumoasă. Între timp, am mai chemat un taxi (da, exact, de pe telefonul mobil). Dimineaţa, 20 iunie, Nokia N3660 are display-ul deconectat. Mă gândesc că bateria ar putea fi descărcată. După câteva încercări, înţeleg că telefonul merită dus “la control”.

Îl duc la Service Centru Nokia pentru o expertiză. Mă anunţă că la 21 iunie pot să vin să-l iau reparat gata. Mă bucur şi mă întristez, în acelaşi timp.

myphone.jpgSeara târziu, iau de la un prieten un telefon vechi pentru a-l utiliza câteva zile. Nu mai spun deja câte mesaje şi Callnotes-uri am primit. Mă rog, oamenii dragi mie au încercat să mă găsească, dar… am fost toată ziua în afara ariei de acoperire.

A urmat o noapte superbă la Sala de Aur. S-a căsătorit colega mea de serviciu Victoria Dumbravă! :)

Azi, 21 iunie, mă duc iarăşi la Service Centru Nokia şi aflu că telefonul nu mai poate fi reparat. Mda… asta înseamnă că am pierdut toate numerele de telefon, pe care le aveam salvate în memoria telefonului. Plus, Nokia N3660 (pe care l-am primit în dar acum trei ani şi ceva), care este şi unul dintre primele modele de smartphone, poate fi acum aruncat la urna de gunoi.

În acest caz, rog toţi colegii şi prietenii care citesc acest mesaj să-mi expedieze numerele sale de telefon la tudor.darie[at]gmail.com. Mulţumesc anticipat!

Vezi mai mult

Europarlamentarul român, Maria Petre, mi-a făcut un cadou de ziua de naştere ;)

Нравится

Publicat la 20 Jun, 2008; 2,461 afișări;; 16 comments; tag-uri: , , ,

Cazul forumiştilor intimidaţi de către Procuratură ia amploare. Pentru asta am depus un efort consistent împreună cu echipa NMG. Iniţiativei noastre s-au alăturat tineri cu atitudine civică, bloggeri, lideri de opinie, partide politice şi mass-media. Azi, 20 iunie 2008, europarlamentarul român, Maria Petre, mi-a făcut un cadou de ziua mea de naştere (fără să ştie, evident!), prin luarea sa de atitudine faţă de forumiştii din Republica Moldova.

Asta înseamnă că suntem în direcţia corectă. Urmează să facem şi alţi paşi, de comun acord cu tinerii forumişti, ca să presăm Procuratura să închidă aceste dosare intentate tinerilor şi să le returneze calculatoarele sechestrate.

În acest caz, invit toţi forumiştii chemaţi la Procuratură să ne contacteze ca să putem planifica acţiunile noastre ulterioare. Suntem condamnaţi să câştigăm această bătălie.

Procuratura vrea să ne închidă gura. Le permitem?

Vezi mai mult

(video) În PROfunzime: Acţiunile de intimidare ale Procuraturii sunt un cadou al preşedintelui Voronin pentru tineri în cadrul Anului tineretului

Нравится

Publicat la 17 Jun, 2008; 2,428 afișări;; 17 comments; tag-uri: ,

Acţiunile de intimidare ale Procuraturii sunt un cadou al preşedintelui Voronin pentru tineri în cadrul “Anului tineretului” * Dincolo de ideologii şi partide, sunt oameni. Şi aceştia sunt un grup de 12 tineri anchetaţi penal, cărora li s-au sechestrat calculatoarele şi riscă o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare * Scopul acestor acţiuni nu este pedepsirea tinerilor, ci intimidarea persoanelor care îşi expun liber opinia de internet * Explicaţia constă în faptul că internetul devine o sursă, care formează opinia unui grup important de persoane, iar comuniştii se tem ca în 2009 această “armă” să nu fie îndreptată împotriva lor. Acestea sunt câteva dintre ideile, pe care le-am expus ieri, 16 iunie, în cadrul emisiunii “În PROfunzime”, moderată de Lorena Bogza la Pro TV Chişinău.

Vă invit să urmăriţi mai jos câteva secvenţe din cadrul emisiunii:

Vezi mai mult

Vă invit să ne luăm mouse-urile şi să ne cerem drepturile!

Нравится

Publicat la 12 Jun, 2008; 1,966 afișări;; 14 comments; tag-uri: , , ,

Dragă, vizitator! Zilele astea au fost grele pentru potalul de ştiri UNIMEDIA, pentru un grup de tineri care sunt intimidaţi de către Procuratură, dar şi pentru mine personal. M-am săturat să tac. M-am săturat să văd cum frica pătrunde în oameni în fiecare zi! M-am săturat să văd cum maşina comunistă intimidează oamenii. Gata, ajunge! Ia mouse-ul de la calculator (ca semn distinct al utilizatorului internet) şi vină, sâmbătă, 14 iunie, începând cu orele 10.00, în Scuarul Arcului de Triumf din centrul capitalei să ne cerem drepturile! Ne vom solidariza cu tinerii intimidaţi de către Procuratură şi vom solicita guvernării să asigure respectarea libertăţii de exprimare în Republica Moldova.

Evenimentul este iniţiat de către portalul de ştiri UNIMEDIA şi este autorizat de către primăria mun. Chişinău. Până în acest moment şi-au confirmat participarea mai multe partide politice de orientare democratică, jurnalişti şi grupuri de tineri cu atitudine civică.

Ei vor să ne închidă gura! Le permitem?

Vezi mai mult