WEBTOP: tudordarie.unimedia.md este cel mai bun site personal / blog din Republica Moldova

Нравится

Publicat la 19 Apr, 2008; 8,892 afișări;; 17 comments; tag-uri: , , , ,

Acesta este verdictul concursului WEBTOP: tudordarie.unimedia.md este cel mai bun site personal / blog din Republica Moldova. Anunţul m-a incomodat puţin, deoarece blogul meu este relativ tânăr în blogosferă. Pe de altă parte, premiul este şi o confirmare a faptului că pentru a realiza un blog bun, e nevoie în primul rând de conţinut propriu şi de calitate. Cu această ocazie am decis să fac publice şi unele date statistice referitor la vizitatorii blogului.

 

După o lună şi jumătate de activitate, tudordarie.unimedia.md a fost premiat ca fiind cel mai bun site personal / blog din Republica Moldova. Pe locul doi s-a plasat blogul lui Pavel Ciorici, iar pe locul trei – blogul politicianului Veaceslav Untilă. Dedic acest premiu echipei New Media Group, care m-a ajutat să elaborez conceptul blogului, poziţionarea corectă şi strategia de promovare. Afirmaţia anterioară că blogurile UNIMEDIA sunt poziţionate ca un sistem de bloguri de prestigiu, începe să prindă contur.

Astfel, mesajul către politicienii care îmi urmăresc blogul este următorul (ştiu că sunt!): „Dacă am reuşit în timp de o lună şi jumătate să obţinem premiul I la WEBTOP, atunci echipa NMG este capabilă să dezvolte bloguri şi mai calitative pentru politicieni. Deci, vreţi un blog de calitate? Veniţi la NMG!”

Din punctul meu de vedere, ediţia webtop din acest an merită nota 8. Deşi concursul a fost relativ bine regizat, organizatorii au mai avut unele probleme de ordin „tehnic”. Plus, juriul a făcut două gafe mari în cadrul concursului: 1) au oferit premiul 1 pentru site-ul Zdob şi Zdub la categoria comunităţi virtuale şi 2) premiul 1 pentru un site din domeniul sănătăţii la categoria business (aluzia anterioară că ar fi fost trei gafe a fost glumă, sper că aţi înţeles-o corect ;) ).

Şi, în final, câteva date statistice. Audienţa blogului tudordarie.unimedia.md reprezintă 45% din audienţa portalului de ştiri UNIMEDIA. Posturile sunt accesate în mediu de circa 100 – 400 de ori. În timp de o lună jumătate de la lansare au fost plasate 196 comentarii.

PS: New Media Group a înaintat la concurs două site-uri: portalul de ştiri UNIMEDIA (locul II la categoria mass-media), revista pentru femei LadyClub (locul III la categoria comunităţi virtuale) şi un blog – tudordarie.unimedia.md (locul I la categoria site personal / bloguri). Toate cele trei produse înaintate au fost apreciate ca fiind în topul celor mai bune site-uri din Republica Moldova. Totuşi, mai avem mult de lucru. În vitorul apropiat vom surprinde piaţa mediatică cu un nou proiect. Fiţi pe fază ;)

PS2: Au mai scris despre acest subiect: Dumitru Brânzan, Vultoor, Eugen Luchianiuc, Pavel Ciorici şi Valeriu Tihai.

Comments

comments